Bakgrund

Markus studerade medie- och kommunikationsvetenskap i Jönköping i tre år med mycket fokus på kommunikation och i en intervju vi hade med honom sa han att det hjälper honom mycket i hans yrke då han behöver ha koll på hur media och kommunikation fungerar för att locka in kunder så bra som möjligt.

Innan Markus började jobba på Roslagens Sparbank jobbade han på Norrtelje Tidning och där fick han skriva väldigt mycket och det gjorde så att hans jobb på Roslagens Sparbank passade honom mer. Det var också på Norrtelje Tidning som han läste om en annons att banken sökte efter webbredaktör - ett jobb som han ville ha.

Om jobbet

Markus jobbar hemma hälften av tiden eftersom hans yrke inte kräver att han är på plats hela tiden och det gynnar honom då han bor långt bort från Norrtälje.

Det Markus gör en vanlig dag är att han kollar sin mejl och hur omvärlden ser ut, samt läser Norrteje Tidning för att veta vad som händer i lokalområdet. Markus jobb är mer varierat än vad de flesta andra kommunikatörer gör och det är därför han älskar sitt jobb så mycket.

/ Melker, Loke, Elias och Joel