Äntligen var det dags för Körslaget i Roslagen igen - efter några års uppehåll med anledning av pandemin. Äntligen fick vi njuta av körsång i försommartid igen! 

Kvällen inleddes med vacker musik av Flöjtgruppen Tibia från Kulturskolan i Rimbo, som fick publiken att komma i stämning.

Sedan var det dags de tre körerna att ändra scenen i tur och ordning.

Kyrkokören i Rimbo, under ledning av körledare Helene Cocozza, inledde kvällens körslag med att framföra sina tre låtar. 

Sedan blev det dags för Frötunakören att ta ton, med körledare Christina Wermelin Elbgro vid rodret.

Sist ut i startfältet - att framföra sina tre låtar - var kören Chorus Mix, under ledning av körledare Daniel Edoff vid flygeln.

I pausen serveras lättare förtäring för publiken medan juryn drog sig tillbaka för att ta sig an uppdraget att utse en vinnare av körerna.

När alla körer gemensamt framfört en sång tillsammans klev juryn ner i rampljuset för att kora den vinnande kören.

Juryn med det tuffa uppdraget att utse vinnare bestod av: Melker Stendahl, Kurt Lodenius, Rolf Holmberg, Ragnhild Dominique, Margareta Lewin Blekastad, Bengt Ericsson och Eva Rosén Lundqvist.

Det blev Frötunakören som den här kvällen kammade hem vinsten, äran och 15.000 kronor från Roslagens Sparbanks Stiftelser.

"För ett lättsamt och somrigt framförande med stor närvaro och sångarglädje."

Som traditionen bjuder fick kören sedan framföra ett extranummer.

Hör vinnarsången på bankens Facebook-sida

Men ingen kör gick lottlös hem den här kvällen. De båda andra körerna delar en andraplats och får 5000 kronor vardera för sin skönsjungande insats.

Efter att alla gemensamt sjunger psalmen "En vänlig grönskas rika dräkt" vandrar vi ut i försommarkvällen med en härlig kväll i körsångens tecken i både sinne och minne.

Kuriosa:

I år är det tio år sedan som Roslagens Sparbanks Stiftelser arrangerade det första Körslaget i Roslagen, inspirerat av tv-programmet Körslaget som då visades på tv.