Karolina Losell började sin resa på Roslagens Sparbank 2010, för exakt 10 år sedan, som projektledare för bankens samhällsnytta. Däremot var det först 2013 som tjänsten utvidgades och Karolina blev även verkställande tjänsteman för två av bankens stiftelser.

Egenskaper

Hon ser sig själv som en positiv och glad person som gillar att möta människor, vilket är en viktig egenskap för hennes yrkesroll. Karolina gillar även att ha framförhållning som hon också anser är en bra egenskap. Något som Karolina också tycker är viktigt för en projektledare är att vara lyhörd och inkluderande.

- Det är en väldigt bred yrkesroll, det är jätteroligt och väldigt varierande. Det kan vara en hel del evenemang som stiftelserna och banken arrangerar. Bland annat är banken medarrangör till skördefesten i parken, säger Karolina när vi frågar hur hon skulle beskriva sin yrkesroll.

En vanlig arbetsdag

En vanlig arbetsdag för Karolina kan se ut på många olika sätt, med både kvällsevenemang och seminarier.

När arbetet är som roligast kan Karolinas dag bestå av ett evenemang på kvällen där hon är med och arrangerar, samt modererar. När evenemanget blir riktigt lyckat så känner Karolina att hon verkligen älskar sitt jobb.

UF (Ung Företagsamhet) är något hon också tycker är väldigt kul som bland annat innefattar Draknästet, julmässan och UF-finalen.

Stipendier 

Nu lite mer till stipendierna som stiftelsen för forskning och utbildning delar ut, för som vi tidigare nämnde är Karolina ansvarig för stiftelserna “Näringsliv & Kultur” och “Forskning & Utbildning”. 

Men hur går det till när man söker till exempel ett utlandsstipendium?

Många tror att man inför ansökningsperioden om stipendium kan ringa och fråga Karolina om att få ett stipendium, men det är faktiskt inte hon som bestämmer. Däremot är det Karolina som hanterar allting.

Under februari varje år har Roslagens Sparbanks Stiftelser en ansökningsperiod för stipendium för utlandsstudier. Då har man möjlighet att ansöka från första till sista februari genom att gå in på Roslagens Sparbanks hemsida och skicka in sin ansökan.

Därefter behandlar Roslagens Sparbanks Stiftelser alla ansökningar under mars och sedan får man det slutgiltiga beskedet ungefär i slutet av mars. Karolina har sedan uppgiften att meddela personerna och bjuder därefter in alla stipendiater på utdelningslunch på Åtellet.

Alla som blivit tilldelade ett stipendium får ett diplom med en motivering som Karolina själv har skrivit.

För att få ett stipendium för att studera utomlands krävs det att man har en anknytning till Roslagen.

Sociala medier

För att göra kommunens invånare medvetna om Roslagen Sparbanks Stiftelser informerar de om allt de gör i bankens sociala medier och på deras hemsida.

Om rollen som projektledare

Karolinas egna ord till dig som funderar på att arbeta som projektledare i framtiden är:

- Det finns så fantastiskt mycket fint som sker i Roslagen, folk gör så otroligt mycket bra saker. Så jag säger egentligen bara njut och ha roligt, man lär sig massor. Man lär känna människor, föreningar, olika verksamheter, kultur och samverkan och hur viktigt det är och hur otroligt mycket ideella krafter det finns där ute.

Skrivet av Ellen & Elisa