Ann-Louise 45 år, är en utav de anställda som under lång period haft Roslagens Sparbank som arbetsgivare. Hon började 2001 som bankkassör och har sedan jobbat sig vidare inom banken.

Detta innebar att hon fått testa på många olika yrkesroller inom banken. Bland annat har hon varit privatrådgivare, banksäljare, rådgivare för bolån samt ställföreträdande kontorschef. Hon har även haft förmånen att under ett par år sitta med som personalrepresentant i bankens styrelse.

Idag är hon Roslagens Sparbanks produktsamordnare och har i år arbetat på Roslagens Sparbank i hela 19 år.

Älskar förändringar

Ann-Louise älskar förändringar och när det händer saker, samt att träffa kunder och andra medarbetare. Detta är viktiga egenskaper hos en produktsamordnare enligt henne.

Rollen innebär nämligen många olika delar och man måste ha möjlighet att vara flexibel för detta yrke. Ena dagen kan innefatta en lugn arbetsdag hemma och en annan kan vara en fullspäckad dag på kontoret.

Det hon gör i sin tjänst är att hon tycker till om produkter som utstående erbjuder banken, utvecklar de produkter och tjänster som redan finns samt spekulerar i de produkter som banken i framtiden kommer vilja erbjuda.

Bankens produkter

Med vilka slags produkter erbjuder då banken? Jo, de produkter som banken erbjuder har du förmodligen runt dig dagligen, allt från bankkort till Swish och även de tjänster som finns att ta hjälp av på de fyra kontor som finns runt om i Roslagen.

En ganska vanlig produkt som kunder kan tänkas köpa är fonder och aktier, banken erbjuder både rådgivning och hjälp med att köpa dem.

Två produkter som banken även erbjuder och som vi två var omedvetna om innan är Id-skydd, som är en hjälptjänst för kunden vid kriser som kan vara id-kapning eller råd för hur man förminskar riskerna. De har också ett mobbningsskydd i hemförsäkringen för att hjälpa de barn och ungdomar som har blivit utsatta för just mobbning. Mobbningskyddet gäller även på nätet.

Tips framåt


Vad är då Ann-Louises tips för oss framtida arbetare?

Ann-Louise själv började sin resa inom arbetslivet med ett av hennes stora intressen, hästar. Ganska så snart insåg hon att det krävdes ett annat jobb för att få ekonomin att gå runt. Hon valde därför ett annat jobb på sidan, som bartender.

En av hennes rekommendationer är att vi unga inte ska vara rädda för att testa oss fram i livet och vara öppna för nya möjligheter.

Hon uppmanar oss att vara mottagbara för förändringar och att vara positivt inställda till att lära sig mer. Ann-Louise är själv nämligen först i kvarn till en plats på alla internutbildningar som banken har att erbjuda.

Vad väntar runt hörnet?

Vi skulle beskriva Ann-Louise som en driven person med en otroligt härlig och sprallig personlighet. En människa vi önskar att många får chansen att träffa! Så ta nu Ann-Louises råd och var öppna för nya möjligheter samt börja uppskatta förändringar, man vet aldrig vad som väntar runt hörnet.

Skrivet av Elin & Julia