Utbildning och erfarenhet

Katarina har i grunden en treårig gymnasieutbildning på ekonomiprogrammet. Efter detta har hon gått en påbyggnadskurs för arbetet som HR-assistent på företagsuniversitetet.

Katarina berättar att hennes första arbete inom bankvärlden var att arbeta i informationsdisken där hon var till hjälp för bankens många kunder. Hon har därefter provat på flera olika saker i banken. 

Yrkesrollen

Katarina fick utrymme att beskriva yrkesrollen som HR-assistent där hon är ett slags stöd samt ett bollplank åt både HR-chefen och sina kollegor.

Den administrativa biten sköter Katarina och exempel på dagliga arbetsuppgifter kan vara anställningsavtal samt vara delaktig i själva processen med att rekrytera någon, i allt vad det innebär. Hon har också hand om statistik till myndigheter.

Toppar, dalar och bra egenskaper

Vi nämnde ovan att Katarina är till hjälp när kollegor behöver lite extra stöd. Katarina berättar att få göra någon nöjd eller att få sina kollegor att må bra är det som är bäst med hennes jobb, helt klart!

Egenskaper som är av betydelse är att vara utåtriktad, social men också förtroendegivande och tydlig med att man kan känna sig trygg när man kommer för att prata med henne. Att läsa mellan raderna och få en uppfattning om andra är centralt. Om du känner att denna beskrivning passar bra in på dig, kanske detta är ett framtida yrke?

Sammanfattningsvis kan man säga att "Katta" har en blandad vardag med mycket glädje. Vi båda skulle lätt kunna tänka oss att jobba som HR-assistenter, eftersom att det är ett väldigt socialt jobb, då vi båda gillar att prata och socialisera oss. Hoppas du har fått en bättre in blick på vad en HR-assistent gör. Ha det gott och tack för att du har läst!

Skrivet av Ebba och Oliver