Meny
Våra privattjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Utdelning på Väddö hösten 2023

Picture

Grisslehamns Konstnärsklubb 15 000 kronor

”Mångfald av konstnärliga uttryck i lokala konstnärers öppna ateljéer”

Nästa år firar Grisslehamns Konstrunda 5-årsjubileum! Som besökare får man besöka konstnärernas ateljéer men man kommer också att kunna ta del av konstutställningar hos lokala entreprenörer i Grisslehamn. Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 15 000 kr till konstrundan år 2024.

Hallsta Idrottsklubb 10 000 kronor

Hallsta Idrottsklubb får ett bidrag på 10 000 kr från Roslagens Sparbanks Stiftelser för arrangemang av ett höstlovsdisco i Folkets Hus i Hallstavik för barn & ungdomar upp till 13 år.

Hallstaviks Ryttarförening 20 000 kronor

Hallstaviks Ryttarförening får ett bidrag på 20 000 kr från Roslagens Sparbanks Stiftelser som går till en luftvärmepump.

Historiesökarna i Senneby 10 000 kronor

Historiesökarna i Senneby består i nuläget av fem personer som alla har anknytning till Senneby.

Den gemensamma nämnaren är ett stort intresse för Sennebys historia. Med hjälp av arkeologer vill man fortsätta att forska kring de gravfält som tidigare har identifierats.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 10 000 kr till detta projekt.

Midas IBK 75 000 kronor

Midas IBK är en innebandyklubb som bildades 1994 och består i nuläget av ca 140 aktiva spelare.

Klubben behöver investera i en ny sarg och Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 75 000 kr som går till en ny sarg.


Roslagens Sjöfartsminnesförening 25 000 kronor

I somras donerade Göran Forss 80 flaskskepp av olika fartyg från sin unika samling till Roslagens Sjöfartsminnesförening. Föreningen vill nu skapa en permanent utställning i sitt museum och Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 25 000 kr som går till utställningen.  

Singö Skolas Vänner ideell förening 25 000 kronor

Singö skolas vänner ideell förening vill skapa en Naturlekpark som ska gynna barn och vuxnas rörelseglädje, bidra till fler mänskliga möten samt en ökad kunskap om djur, natur, ekosystem och hållbarhet! Lekplatsen kommer att passa både yngre & äldre barn och kommer att vara välutrustad med bland annat klätterställning, rutschbana, balansbana, gungor, sittdjur samt ett lekbord i trä.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 25 000 kr som går till projektet.


Väddö Hembygds & Fornminnesförening 50 000 kronor

Väddö Hembygds & Fornminnesförening får ett bidrag från Roslagens Sparbanks Stiftelser som går till upprustning av en museilokal.

Väddö Musiksällskap 10 000 kronor

Väddö Musiksällskap får ett bidrag på 10 000 kr från Roslagens Sparbanks Stiftelser som går till arrangemang av en jubileumskonsert med kören Canimus.

Väddö-Veda samfällighetsförening 15 000 kronor

Väddö-Veda samfällighetsförening får ett bidrag på 15 000 kr från Roslagens Sparbanks Stiftelser som går till inköp av en hjärtstartare.

Utdelning på Väddö våren 2023

A group of people looking at the camera

Det blev en trevlig och munter tillställning när Roslagens Sparbanks Stiftelser bjöd in till stiftelseutdelning på Väddö. Många glada miner, trevliga samtal och nätverkande blev det över en fika med kaffe och tårta.

Björkö-Arholma hembygdsförening 20 000 kronor

I sommar arrangeras Björköhänget för sjätte året i rad. Björköhänget har under dessa år blivit en populär sommarlovsaktivitet för barn & ungdomar i åldern 3-15 år.

Det arrangeras i samverkan med Björkö Teater, Björkö-Arholma Medborgarhusförening, Björkö Konstnod, Barnen på Björkö och Björkö-Arholma Skärgårdsförening.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 20 000 kr till arrangemanget.

Björkö-Arholma hembygdsförening 7 000 kronor

I juli är det dags att arrangera den femtonde Ateljérundan på Björkö. Evenemanget är alltid välbesökt av både fastboende och fridtidsbor som under sitt besök på ateljérundan bland annat får se utställningar med måleri, keramik, foto, bokbinderi, skulptur, slöjd, textil och mycket mer!

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 7 000 kr till arrangemanget.

Björkö-Arholma Medborgarhusförening 12 000 kronor

Björkö-Arholma Medborgarhusförening får ett bidrag på 12 000 kronor som går till installation av solceller på samlingslokalens tak. 

Föreningen Björkö Teater 20 000 kronor

”Vår ö i havet - skrönor från Roslagen” är den sjuttonde föreställningen som i sommar sätts upp av Björkö Teater.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 20 000 kr som går till uppsättningen.

KEL show & performance 15 000 kronor

KEL show & performance bjuder in till den färgsprakande showen Please to please där vi får uppleva alltifrån humor, technicolor, bombastisk operakaraoke, häftig musik med olika instrument och allt detta kryddas även med lite astrologi!

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 15 000 kr som går till arrangemang av föreställningen.

Singö Hembygdsförening 10 000 kronor

Föreningen får ett bidrag på 10 000 kr av Roslagens Sparbanks Stiftelser som går till inköp av en luftvärmepump.

Skebobruks Kulturförening 50 000 kronor

Sommarnattens Toner firar i år 20-årsjubileum. Kammarmusikfestivalen har blivit ett mycket uppskattat kulturevenemang i Roslagen! Vi har genom åren fått uppleva fantastisk musik av och med professionella musiker från Sverige och andra länder.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 50 000 kr till arrangemang av musikfestivalen.

Skebobruks Museiförening 17 000 kronor

Ångslupen Schebo har sedan 1913 varit på ”turné” runt om i vårt avlånga land. Snart får hon åter komma ”hem” till Skebo och detta vill föreningen uppmärksamma med att ta fram en skrift om ångslupens långa och händelserika historia.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 17 000 kr som går till tryckning av skriften.

Skärgårdsseminarium 30 000 kronor

Sedan 30 år tillbaka samlas varje år kvinnor från Åland, Åbolands och Stockholms skärgård samt från svensktalande öar i Estland. Nätverket består idag av ca 80 st medlemmar.

I år är det Väddös ”tur” att vara värd för seminariet som kommer att äga rum den 22-24 september.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 30 000 kr som går till arrangemanget.

Vävstugan Skytteln 20 000 kronor

Vävstugan Skytteln får ett bidrag på 20 000 kr från Roslagens Sparbanks Stiftelser som går till renovering av föreningens hus i Älmsta.

 

Tidigare utdelningar