Vilket lånebelopp kan jag få?

Det krävs en kontantinsats på minst 15 %, vilket betyder att du kan låna upp till 85 % av värdet hos oss. Vi erbjuder individuella räntor och smidiga lån. Här kan du räkna på ditt bolån.

Räkna på bolån

Vilken ränta får jag?

Alla våra bolåneräntor är personliga och kan därför se annorlunda ut än genomsnittsräntan. När du ansöker om bolån ger vi dig ett personligt ränteerbjudande. Här kan du läsa om hur vi sätter våra räntor och vilka faktorer som påverkar din räntesats.
Våra bolåneräntor

Kan jag köpa nytt innan jag har sålt min gamla bostad

Ibland går det fort och du måste köpa innan du hunnit sälja din nuvarande bostad. Då kan du få ett tillfälligt lån medan du väntar på att få in pengarna från försäljningen av din gamla bostad. Här kan du läsa mer om våra tillfälliga lån:

Handpenningslån
Överbryggningslån

Måste jag amortera?

Alla som tar nya lån och som lånar mer än 50 procent av bostadens värde måste amortera. Den månatliga amorteringen styrs av hur stora dina inkomster i förhållande till ditt bolån.  Så mycket måste du amortera - amorteringskrav

Förändra ett befintligt lån - hur gör jag?

Det går att justera ett befintligt lån så att det motsvarar 85 procent av bostadens värde. En sådan höjning måste vara på minst 100 000 kronor. 

Ansök om att höja ditt bolån

Vad behövs för att få ett bolån från Roslagens Sparbank?

För att beviljas bolån från oss behöver vi först och främst göra en kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC AB). En avgörande förutsättning för att beviljas bolån är att alla uppgifter du lämnat stämmer, även då lånet ska betalas ut. Dessutom måste vi i ett senare skede kunna godkänna bostaden som säkerhet för ditt lån. 

Vilken information måste jag lämna ut då jag blir kund?


När du ansöker om ett bolån ställer vi frågor om allt från din ekonomiska situation och arbetsförhållande till hur du kommer använda våra tjänster. Det är en brottsförebyggande åtgärd för din och vår säkerhet som görs i linje med svensk lagstiftning.  

Läs mer om varför vi ställer frågor när du blir kund