Grisslehamns Konstnärsklubb 15 000 kronor

”Mångfald av konstnärliga uttryck i lokala konstnärers öppna ateljéer”

Nästa år firar Grisslehamns Konstrunda 5-årsjubileum! Som besökare får man besöka konstnärernas ateljéer men man kommer också att kunna ta del av konstutställningar hos lokala entreprenörer i Grisslehamn. Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 15 000 kr till konstrundan år 2024.

Hallsta Idrottsklubb 10 000 kronor

Hallsta Idrottsklubb får ett bidrag på 10 000 kr från Roslagens Sparbanks Stiftelser för arrangemang av ett höstlovsdisco i Folkets Hus i Hallstavik för barn & ungdomar upp till 13 år.

Hallstaviks Ryttarförening 20 000 kronor

Hallstaviks Ryttarförening får ett bidrag på 20 000 kr från Roslagens Sparbanks Stiftelser som går till en luftvärmepump.

Historiesökarna i Senneby 10 000 kronor

Historiesökarna i Senneby består i nuläget av fem personer som alla har anknytning till Senneby.

Den gemensamma nämnaren är ett stort intresse för Sennebys historia. Med hjälp av arkeologer vill man fortsätta att forska kring de gravfält som tidigare har identifierats.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 10 000 kr till detta projekt.

Midas IBK 75 000 kronor

Midas IBK är en innebandyklubb som bildades 1994 och består i nuläget av ca 140 aktiva spelare.

Klubben behöver investera i en ny sarg och Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 75 000 kr som går till en ny sarg.


Roslagens Sjöfartsminnesförening 25 000 kronor

I somras donerade Göran Forss 80 flaskskepp av olika fartyg från sin unika samling till Roslagens Sjöfartsminnesförening. Föreningen vill nu skapa en permanent utställning i sitt museum och Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 25 000 kr som går till utställningen.  

Singö Skolas Vänner ideell förening 25 000 kronor

Singö skolas vänner ideell förening vill skapa en Naturlekpark som ska gynna barn och vuxnas rörelseglädje, bidra till fler mänskliga möten samt en ökad kunskap om djur, natur, ekosystem och hållbarhet! Lekplatsen kommer att passa både yngre & äldre barn och kommer att vara välutrustad med bland annat klätterställning, rutschbana, balansbana, gungor, sittdjur samt ett lekbord i trä.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 25 000 kr som går till projektet.


Väddö Hembygds & Fornminnesförening 50 000 kronor

Väddö Hembygds & Fornminnesförening får ett bidrag från Roslagens Sparbanks Stiftelser som går till upprustning av en museilokal.

Väddö Musiksällskap 10 000 kronor

Väddö Musiksällskap får ett bidrag på 10 000 kr från Roslagens Sparbanks Stiftelser som går till arrangemang av en jubileumskonsert med kören Canimus.

Väddö-Veda samfällighetsförening 15 000 kronor

Väddö-Veda samfällighetsförening får ett bidrag på 15 000 kr från Roslagens Sparbanks Stiftelser som går till inköp av en hjärtstartare.