I Långsjöskolans gymnastiksal hade en liten men engagerad publik samlats idag för att heja fram handbollsspelarna i Roslagen SOL till seger mot besökande Ösmo. Efter en jämn första halvlek lade Roslagen SOL i en högre växel i andra halvlek och vann till slut med 21-15.

Efter matchen gick Sparbankens huvudman Per Lodenius ut på planen för att dela ut Roslagsmiljonen till Roslagen SOL och föreningens ordförande Åke Enström.

Föreningen får 10 000 kronor och ett diplom med motiveringen:

"Genom träning och idrott samt med Special Olympics devis "Låt mig försöka vinna, men om jag inte vinner, låt mig då vara stolt över mitt försök, lyfter och stärker Roslagen SOL personer med intellektuell funktionsnedsättning och personer med funktionsnedsättning inom NPF-spektra. Medborgare som inte alltid självklart ges den möjligheten.

Föreningens arbete uppmärksammas också utanför kommunens gränser och sätter med det Roslagen på Kartan i ett större perspektiv."

Om Roslagsmiljonen

Alla bankens medarbetare får föreslå 10 000 kronor vardera som ska delas ut från Roslagens Sparbanks Stiftelser till ett lokalt ändamål som en förening eller eldsjäl som gör Roslagen till en bättre plats att leva på. Under en femårsperiod avsätts totalt en miljon för att skapa nytta i Roslagen, därav namnet Roslagsmiljonen.