Rimbo HK:s ordförande, Roger Pettersson, tog med glädje emot bidraget och berättade att alla bidrag kommer väl till pass i en idrottsklubb som normalt är mycket beroende av sina engagerade ledare.

Marcus hade nominerat Rimbo HK till Roslagsmiljonen med följade motivering:

"Rimbo HK är en förening som på ett unikt sätt lyckas kombinera elit- och breddverksamhet på en förhållandevis liten ort. Fundamentet vilar på många ideella hårt arbetande krafter som år efter år tillsammans arbetar och bidrar med att sätta Rimbo på kartan regionalt samtidigt som det finns en framåtanda att få barn och ungdomar att upptäcka och börja spela handboll.

Det är denna smått unika kombination som jag främst vill lyfta fram och jag hoppas att mitt bidrag kan hjälpa föreningen att fortsätta sitt enormt viktiga arbete att bidra till att fler såväl vuxna som barn får en chans till en aktiv fritid."

Om Roslagsmiljonen

Alla bankens medarbetare får föreslå 10 000 kronor vardera som ska delas ut från Roslagens Sparbanks Stiftelser till ett lokalt ändamål som en förening eller eldsjäl som gör Roslagen till en bättre plats att leva på. Under en femårsperiod avsätts totalt en miljon för att skapa nytta i Roslagen, därav namnet Roslagsmiljonen.