Mottagarna och motiveringarna på det första passet var följande:

Blidö IF - 30 000 kronor

Blidö IF har sedan 2018 ett välbesökt utegym som nu behöver belysning så att det blir mer tillgängligt och inbjudande även efter mörkrets inbrott.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 30 000 kr som går till inköp av belysning.

Christer Bergström - 25 000 kronor

Christer får ett bidrag på 25 000 kr från Roslagens Sparbanks Stiftelser som går till tryckning av en bok som kommer att porträttera alla kyrkor i Norrtälje kommun.

Coompanion Roslagen & Norrort - 50 000 kronor

Coompanion har initierat projekt Stadsbruk Roslagen som innebär att man utvecklar och bidrar till en ökad lokal och ekologisk matproduktion i och nära staden.

Under projektets första del så har det etablerats en stadsnära odling vid Färsna. Nu behöver man utöka med en ny anläggning för inomhusodling inför 2022.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 50 000 kr till projektet.

Sven Fredriksson - 20 000 kronor

Under jubileumsåret 2022, med anledning av att Norrtälje Stad fyller 400 år, så vill Sven arrangera en spelmansstämma den 6 juni med flera olika gästartister. Det kommer även att arrangeras ett föredrag om Norrtälje anno 1622 med Michael Blum samt Gammeldans med Jubileumskapellet.

Många fina evenemang att se fram emot!

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 20 000 kr som går till de olika evenemangen.

Företagslabbet Roslagen Ideell förening - 170 000 kronor

Företagslabbet startas nu upp med syftet att med samlade insatser utveckla företagandet i Norrtälje kommun. Företagslabbet blir en fysisk mötesplats där företagare inspireras av nytänkande, kreativitet, erfarenhet och kompetens. På plats att tillgå för alla företagare finns mentorer, rådgivare, studenter, nyföretagare samt representanter från näringslivet.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 170 000 kr som går till etablering av verksamheten, marknadsföring samt till andra aktiviteter som t.ex. föreläsningar.

Michael Blum - 15 000 kronor

Michael Blum fortsätter att sprida glädje på kommunens äldreboenden! Med sång & musik & trevliga berättelser är Michael Blums besök ett populärt inslag i de äldres vardag!

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 15 000 kr för underhållning på äldreboenden.

Norrtälje Bangolfklubb - 300 000 kronor

Norrtälje Bangolfklubb kommer att anlägga två nya banor. En traditionell 18-hålsbana med tävlingsstatus samt en äventyrsbana omfattande 18 hål. De kommer ha riktade aktiviteter till barn och ungdomar som bland annat kommer att få spela gratis samt riktade erbjudanden även till målgruppen 65+.

Tanken är att dessa banor invigs under våren 2022.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 300 000 kr till projektet.

Norrtälje kommun, kultur- och fritidskontoret - 80 000 kronor

Idrottsgalan Norrtälje arrangerades för första gången 2013 och den har varje år lockat en stor publik. I februari 2022 är det dags för 2021 års Idrottsgala där idrottsprestationer under det gångna året uppmärksammas och hyllas. Galan lockar många idrottsföreningar men också många idrottare och idrottsintresserade.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 80 000 kr till arrangemang av Idrottsgalan 2022.

Norrtäljekretsen av Svenska Röda korset - 25 000 kronor

Röda Korsgården i Norrtälje har under flera år bjudit in till ”Trevliga torsdag” varje vecka vilket har lockat många besökare!

Detta vill man fortsätta med och som besökare får man njuta av både sång & musik och även ta del av intressanta föreläsningar.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 25 000 kr för arrangemang av ”Trevliga torsdag”.

Ola Pettersson - 15 000 kronor

Olas besök på kommunens äldreboenden är mycket uppskattade! Han underhåller med sång & musik vilket alltid tas emot med stor glädje hos publiken.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 15 000 kr för underhållning på äldreboenden.

Oskar Lund - 10 000 kronor

Oskar älskar att åka skidor & drömmer om att en dag få ta plats på prispallen i världscupen!

Oskars mål är att få en plats i landslaget och då kommer träning på Tärnaby Skidhem att hjälpa honom att nå sitt mål! I Tärnaby får han möjlighet att träna tillsammans med landslagsåkare samt med eliten av Sveriges skidåkare.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 10 000 kr för Oskars träning vid Tärnaby Skidhem.

Roslagens Schackförbund - 50 000 kronor

Schackfyran grundades 1994 och har genom åren både inspirerat & engagerat kommunens elever i årskurs fyra att lära sig spela schack! Ett fantastiskt fint projekt som bland annat bygger på att alla i klassen bidrar – man tävlar inte mot varandra utan istället skapas en fin laganda i klassrummet.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 50 000 kr till arrangemang av Schackfyran.

Rånäs 4H - 30 000 kronor

Rånäs 4H har under många år haft en stor barn & ungdomsverksamhet som ständigt utvecklas. Verksamheten är anpassad för barn & ungdomar i åldern 6-18 år och ambitionen är att stimulera till rörelse – både inom gruppträning och för individuell träning.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 30 000 kr som går till inköp av nya startblock samt till
annan friidrottsutrustning.

SeniorNet Roslagen - 22 500 kronor

SeniorNet Roslagen erbjuder kurser i digitalt lärande som är både viktigt och uppskattat hos deltagarna. För att underlätta undervisningen önskar SeniorNet att investera i en mobil White board som kan anslutas till mobiltelefoner, surfplattor m.m. och på så sätt förenkla för deltagarna att ta del av hur olika funktioner kan användas.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 22 500 kr för inköp av en mobil White board.

Söderbykarls Fornminnes- och Hembygdsförening - 30 000 kronor

Söderbykarls Fornminnes- och Hembygdsförening bildades 1918 och har ett välbesökt friluftsmuseum på Erikskulle. Museet kan ge besökaren information om den lokala historian - från forntid till nutid. Erikskulle har även Viksbåten som är den bäst bevarade ledungsskeppet från Vikingatiden i Sverige.

Nu vill man göra utställningen runt båten mer anpassad och inbjudande även för barn & ungdomar.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 30 000 kr som går till projektet.Senare på eftermiddagen delades bidragen ut till följande mottagare:

Cecilia Hector - 15 000 kronor

Med sång & musik bidrar Cecilia till både välmående & glädje hos de som bor på kommunens äldreboenden.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 15 000 kr som går till musikunderhållning på äldreboenden.

Estuna Bygdegårdsförening - 9 000 kronor

Estuna Bygdegårdsförening är en aktiv förening som arrangerar flera olika evenemang under året. För att underlätta för alla besökare att ta del av de olika evenemangen så har föreningen installerat en hörselslinga. Det behöver även köpas in en högtalare, mikrofoner samt stativ.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 9 000 kr för dessa inköp.

Föreningen Norden i Norrtälje - 10 000 kronor

Föreningen Norden bjuder årligen in till olika seminarier. De har även initierat ett projekt som alla länder kring Östersjön deltar i – ”Hållbar Östersjö / Four Seasons”. I november planerar de att arrangera en författar- / informationsafton med John Ajvide Lindkvist som kommer att berätta om sin bok om Norrtälje.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 10 000 kr till evenemanget.

House of Comedy Nordic - 15 000 kronor

House of Comedy Nordic kommer att arrangera en Stand Up-show på Rimbo Kulturscen.

Nya talanger får möjlighet att ta plats på scenen samt välkända artister från landets komikerelit. Det kommer att bli föreställningar som passar för alla familjemedlemmar som hunnit fylla 14 år!

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 15 000 kr som går till evenemanget.

Jörgen Toresson & Benny Johansson - 15 000 kronor

När Jörgen & Benny besöker äldreboenden så bjuds det på musikunderhållning med sång, piano, dragspel och klarinett!  Programmet innehåller bland annat folkmusik, visor, schlagers och evergreens. Publiken får även vara med och sjunga allsång samt önska melodier.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 15 000 kr för underhållning på äldreboenden.

Naturskyddsföreningen Roslagen - 25 000 kronor

Naturskyddsföreningen planerar att fortsätta projektet med att restaurera värdefulla gammel-ekmiljöer i kommunen som har sin grund i den förstudie som nyligen har genomförts.

I samverkan med Roslagens Ornitologiska Förening och Norrtälje Naturvårdsstiftelse kommer projektet att genomföras samt även arrangemang av fältkurser med syftet att bidra till engagemang och intresse för naturen bland barn och unga.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 25 000 kr för arrangemang av fältkurser för unga.

Norrtälje Basket - 400 000 kronor

”Så många som möjligt, så länge som möjligt ska få uppleva glädje, motion, gemensamhet och basket”- är Norrtälje Basketklubbs mål. Klubben planerar att anlägga en utomhusbasketplan vid Norrtälje Sportcentrum och förhoppningen är att banan ska vara öppen & tillgänglig för alla året runt.

Planen kommer även att vara anpassad för spelare som har behov av rullstol – både vid träningar och matcher i rullstolsbasket.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 400 000 kr som går till anläggning av utomhusplanen.

Norrtälje Kulturverkstad - 20 000 kronor

Norrtälje Kulturverkstad (”Lokalen”) grundades under förra året och har idag många aktiva medlemmar. Lokalen har sedan starten lyckats utveckla verksamheten på ett framgångsrikt sätt – trots pandemin.

Nu vill man även utveckla barn & ungdomsverksamheten och Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 20 000 kr som går till barn & ungdomsverksamhet.

Norrtälje Sjöscoutkår - 37 000 kronor

Sjöscoutkåren är en ideell förening vars mål och huvudsyfte är att inspirera barn och ungdomar till att vistas i naturen samt erbjuda de en trygg utemiljö med utvecklingsmöjligheter. För att underlätta för kårens verksamhet så behövs nytt sjösättningsmaterial - Y-bommar.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 37 000 för inköp av två Y-bommar.

Rekommenderas i Roslagen - ideell kulturförening - 30 000 kronor

Café Rekommenderas bidrar till att skapa arbete för personer med olika funktionsnedsättningar. Caféet erbjuder ekologiska och närproducerade varor och verksamhetens röda tråd är hållbarhet! Föreningen vill även bjuda in till kulturevenemang på kvällstid. Det kommer att vara blandade program
som lockar en bred publik.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 30 000 kr för kulturevenemangen.

Roslagsblomman ideell förening - 20 000 kronor

Sedan RoslagsBlomman bildades så har många barn och ungdomar i ekonomiskt utsatta familjer i Norrtälje kommun kunnat vara med på olika idrotts & fritidsaktiviteter – tack vare stöd från RoslagsBlomman.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 20 000 kr som går till verksamheten.

Roslagsteatern - 45 000 kronor

De populära mordgåtorna har både skrivits och spelats av Roslagsteatern sedan 2010!

I januari 2022 planerar Roslagsteatern att sätta upp föreställningar på Norrtelje Brenneri och på Furusunds Värdshus. Under föreställningarna kommer flera lokala matproducenter att stå för matförsäljning till besökarna.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 45 000 kr till uppsättning av teaterföreställningarna.

Rö Hembygdsförening - 10 000 kronor

Rö Hembygdsförenings huvuduppgift är att informera om socknens historia genom att på olika sätt berätta och visualisera hur det varit att leva i Rö fram till idag. På Gårdstensberget finns resterna av en gammal fornborg, Gullsten, som är från järnåldern.

Föreningen vill försöka illustrera hur borgen en gång såg ut och det vill man göra med hjälp av en dataanimation.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 10 000 kr till projektet.