Hoppa till textinnehållet

Guider

Här hittar du olika guider och skolor som ger dig värdefulla tips som förenklar din vardag.

Tips till föräldrar

Hur sparar man till barn? Vilken veckopeng är lämplig att ge? Frågorna kring barn och ekonomi kan vara många. I vår Föräldraguide får du tips och råd.

 
Bild på barn

Studentliv

I Studentguiden får du ekonomiska tips som underlättar ditt studentliv. Här hittar du också de tjänster vi erbjuder dig som studerar på högskola eller universitet.

A couple with suitcases in the city.

Senior - vad drömmer du om?

Vad drömmer du om att göra den dagen du slutar arbeta? Räkna på din pension, dina lån och övrigt sparande för att kunna planera på ett bra sätt i god tid, Så att du kan sätta lite guldkant på tillvaron.

Woman and man sawing planks

Hur fungerar aktier?

Vad är en aktie? Är det bra att spara i aktier? Hur handlar jag med aktier? I vår Aktieskola får du svaren oavsett om du är nybörjare eller van aktieplacerare.

 
Children in hammock.

Hur sparar jag i fonder?

I Fondskolan hittar du det mesta du behöver veta för att spara i fonder oavsett om du är nybörjare eller har sparat länge i fonder.

Skog i Roslagen

Hur fungerar optioner?

Att handla med optioner och terminer innebär köp och försäljning av rätten till en vara. Den underliggande varan kan i princip vara vad som helst: ett fartyg, en fastighet, ett företag, en aktie, ett aktieindex, guld, nickel, sojabönor etc.

Little girl in moving box with family.

5 tips för hållbar renovering

Att renovera hållbart både för miljön, egna plånboken och långsiktigt över tid kan låta som en svår ekvation, men här får du expertens bästa tips.

Male hands working with drawings in carpenter's workshop - small business

Vad är warranter?

En warrant är en börsnoterad lång option som ger dig rätten till en del av värdeutvecklingen hos en underliggande tillgång, exempelvis aktier, korgar av aktier och olika index.

Women an children standing on ladders painting house.

Vad krävs för att bolån?

Många drömmer om att kunna köpa en egen bostad. Men det är mycket som vägs in innan man blir beviljad ett bostadslån. Vi benar ut vad som krävs – och hur besluten tas.

Hur mycket behöver du spara till din pension?

Vet du hur mycket du behöver pensionsspara för att få ditt drömliv som pensionär? Och vilket alternativ som passar just dig bäst?

Two adults and a child carrying planks.