Hoppa till textinnehållet

Guider

Här hittar du olika guider och skolor som ger dig värdefulla tips som förenklar din vardag.

För dig som vill renovera

Säsongs-se-om-ditt-hus!

Det kan finnas många anledningar till att man vill renovera. Kanske passar inte stilen eller har familjen vuxit? Här kommer lite tips till dig som ska ändra om hemma.

 

Woman carpenter, leaning - small business

För dig som ska köpa bostad

jakt efter ny bostad?

Young boy opening the front door to his house

Tips till föräldrar

Hur sparar man till barn? Vilken veckopeng är lämplig att ge? Frågorna kring barn och ekonomi kan vara många. I vår Föräldraguide får du tips och råd.

 
Bild på barn

Studentliv

I Studentguiden får du ekonomiska tips som underlättar ditt studentliv. Här hittar du också de tjänster vi erbjuder dig som studerar på högskola eller universitet.

A couple with suitcases in the city.

Senior - vad drömmer du om?

Vad drömmer du om att göra den dagen du slutar arbeta? Räkna på din pension, dina lån och övrigt sparande för att kunna planera på ett bra sätt i god tid, Så att du kan sätta lite guldkant på tillvaron.

Woman and man sawing planks

Hur fungerar aktier?

Vad är en aktie? Är det bra att spara i aktier? Hur handlar jag med aktier? I vår Aktieskola får du svaren oavsett om du är nybörjare eller van aktieplacerare.

 
Children in hammock.

Hur sparar jag i fonder?

I Fondskolan hittar du det mesta du behöver veta för att spara i fonder oavsett om du är nybörjare eller har sparat länge i fonder.

Skog i Roslagen

Hur fungerar optioner?

Att handla med optioner och terminer innebär köp och försäljning av rätten till en vara. Den underliggande varan kan i princip vara vad som helst: ett fartyg, en fastighet, ett företag, en aktie, ett aktieindex, guld, nickel, sojabönor etc.

Little girl in moving box with family.

För dig som ska sälja

Dags att sälja bostaden?

Här kommer lite tips till dig som sålt eller är på väg att sälja sin bostad.

Couple hanging a painting on the wall

Vad gäller vid samägande av sommarstuga?

Hur gör man om man är syskon som ärver en sommarstuga? Och hur gör man om man inte vill ha den? På under fem minuter får du veta vad som gäller i vår podd.

Friends unpacking a car at country house.

kan du som köpare och säljare tänka i coronatider

Bostadsmarknaden har självklart liksom resten av samhället påverkats av corona. Fastighetsbyråns expert ger sin syn på läget och möjligheterna att göra en bra bostadsaffär just nu. 

 

Three persons in a discussion at a café.

Tips

Vad är warranter?

En warrant är en börsnoterad lång option som ger dig rätten till en del av värdeutvecklingen hos en underliggande tillgång, exempelvis aktier, korgar av aktier och olika index.

Women an children standing on ladders painting house.

14 tips för trångbodda

När familjer växer är det inte alltid boytan kan anpassas. Samma sak, förstås, när familjer separerar och kanske får färre kvadrat att leva på. Men om man tänker smart går det faktiskt att göra mer än man tror med små utrymmen.

A family outdoors with raincoats on.

Hur mycket behöver du spara till din pension?

Vet du hur mycket du behöver pensionsspara för att få ditt drömliv som pensionär? Och vilket alternativ som passar just dig bäst?

Two adults and a child carrying planks.