Hoppa till textinnehållet

Låna lokalt - prata bolån med oss!

  • När du lånar hos oss är du med och bygger ett Roslagen där människor kan utvecklas och må bra.  
  • Att vi är just en sparbank betyder att vi delar med oss av vår vinst för att utveckla vår bygd istället för att dela ut pengar till aktieägare, för några sådana har vi inte.
  • När du lånar lokalt stannar pengarna i Roslagen.

 

får du "Ett rikare liv"

Sommartips från Sparbanken!

 

Få inspirerande tips och råd som kan hjälpa dig i vardagen och som ger dig bättre koll på din vardagsekonomi. Så att livet blir enklare och framtiden roligare.

 

 

Hjälp till självhjälp för dig som vill bli mer digital

Det finns många praktiska sätt att hantera sin vardagsekonomi digitalt, men ibland kan det upplevas som lite svårt att komma igång. Vi har skapat en sida där du hittar vägar in till bra tips, filmer och råd!

Kontakta oss gärna

Varning för falska samtal

Det sker många bedrägeriförsök i Coronatider. Vissa bedragare ringer och påstår att de är ifrån Folkhälsomyndigheten, polisen, Finansinspektionen eller banken. Om du får den här typen av samtal: Lägg genast på!

Andra använder sms, mejl eller gör hembesök, framförallt hos äldre.

Lämna aldrig ut koder, kort eller kontouppgifter. Om du trots allt lämnat ut personlig information, kontakta oss omgående!
Så skyddar du dig mot bedrägerier

Aktuellt just nu

Stöd i osäkra tider

Påverkas din ekonomi av coronaviruset? Vi vill finnas här för dig. Därför har vi samlat våra bästa tips kring sparande, lån, boende, resor och företagande.

 

Som kund är du alltid välkommen att kontakta oss. Just nu rekommenderar vi dig att göra dina ärenden via appen, internetbanken eller telefon.

Older woman leaning against doorpost

Ny ansökningsperiod till stiftelserna 1-31 augusti

1-31 augusti går det åter att söka bidrag från Roslagens Sparbanks stiftelser för Näringsliv och kultur respektive Forskning och utbildning. Denna period prioriteras särskilt ansökningar till projekt och aktiviteter som i Coronatider bidrar till ökad inkludering i samhället; en hållbar utveckling; och utveckling för unga.

Roslagsmiljonen - gör nytta i Roslagen

Alla medarbetare i Roslagens Sparbank får föreslå 10 000 kronor vardera som ska delas ut från Roslagens Sparbanks Stiftelser till ett lokalt ändamål som en förening, eldsjäl eller projekt som gör Roslagen till en bättre plats att leva på. Totalt avsätts en miljon, under en femårsperiod, för att skapa nytta i Roslagen.

Sommartider banken

Under sommarperioden 29 juni – 14 augusti har vi ändrade öppettider på flera av våra kontor. Men du kan boka möte även utanför kontorets öppettider om du önskar.

Glöm inte våra lokala företagare!

Som lokal sparbank vill vi uppmuntra till fortsatt stöttning av det lokala näringslivet. I en tid då Covid-19 påverkar praktiskt taget samtliga lokala företagare, så är de enskilda insatserna viktigare än någonsin för att bevara det kollektiv av tjänster och varor vi annars tar för givet. Handla lokalt - för ett levande Roslagen!

Matresan - en smak av Roslagen

Se vår film om några olika matproducenter i Roslagen och få inspiration till att göra din egen "Matresa" lokalt, bland alla som erbjuder god mat och trevliga måltider eller närproducerade livsmedel.

Ränteändring 17 juli

Den 17 juli ändrar Roslagens Sparbank räntorna. Reverskrediter för privatpersoner och företag höjs med 0,25 procentenheter.

Räntan på bostadskrediter för privatpersoner och jordbrukskrediter höjs med 0,10 procentenheter.

SKI kollar bankernas kundnöjdhet

Under augusti och september genomför SKI, Svenskt Kvalitetsindex, sin årliga undersökning av bankernas kundnöjdhet. I år omfattas även Roslagens Sparbank av mätningen. Intervjuerna sker på telefon och tar cirka 10-15 minuter. Om du blir uppringd av SKI hoppas vi du har möjlighet att svara på deras frågor och därmed hjälpa oss att utveckla vår verksamhet!

Fototävling Instagram

Med en fototävling på bankens instagramkonto vill vi uppmärksamma och hylla sommaren i Roslagen med allt vad den har att erbjuda av god mat, äventyrliga utflykter och sol & bad.

 

I tävlingen har du inte bara chans att kamma hem fina vinster, utan kan även sprida tips och sommarkänsla till andra!