The Lipper Fund Awards uppmärksammar de fonder i världen som visat genomgående stark riskjusterad avkastning i förhållande till likartade fonder under en tre-, fem- och tioårsperiod.

Ny Teknik får utmärkelsen bästa fond inom kategorin Equity Nordic, både över både tre, fem och tio år. Realinvest får utmärkelsen bästa fond i kategorin Equity Sector Real Estate Global över tre, fem och tio år.

– Priserna som bästa Nordenfond och bästa globala fastighetsfond är tunga kategorier och dessutom för samtliga mätperioder. En stor eloge till förvaltarna och teamet runt fonderna, säger Stefan Sundblom, aktiechef på Swedbank Robur.

– Vi är enormt glada och stolta över den här utmärkelsen, särskilt som den sträcker sig över en längre tidsperiod i linje med vår investeringshorisont. Detta är tredje året i rad Ny Teknik får priset på tre och fem år och det är fantastiskt roligt att nu även få pris som bästa fond i Norden under den senaste tioårsperioden, säger Erik Sprinchorn och Carl Armfelt, förvaltare av Swedbank Robur Ny Teknik.

Ratingföretaget Lipper delar varje år ut priser till de bästa fonderna i över 20 länder runt om i världen. Lipper ägs av Thomson Reuters, en av världens största internationella nyhetsbyråer. The Lipper Fund Awards uppmärksammar de fonder som visat genomgående stark riskjusterad avkastning i förhållande till likartade fonder under en tre, fem och tio-årsperiod.

Lipper Fund Awards 2018