E-handel - en möjlighet att växa


En e-handelslösning möjliggör för dig att växa utan alltför stora kostnader. Och det behöver inte vara krångligt att komma igång. Oavsett om du håller på att starta upp ditt företag som e-handel eller vill komplettera din fysiska butik med en digital, finns det många paket att köpa på marknaden som gör dig startklar för att kunna ha en digital butik och ta betalt av dina kunder online.

Paketen kan tillhandahålla allt ifrån layout på butiken, till att hjälp till med själva kassan som kunderna ser på din hemsida när de ska betala, men också med det som händer i bakgrunden, att kundens kort tas emot och att pengarna från ett kortköp snabbt hamnar på ditt konto. Det finns också möjligheter att köpa separata tjänster för detta. Fundera igenom vad som är viktigast för ditt företag och bästa lösningen för dig.

Några saker att tänka igenom

  • Vilken e-plattform passar dig? Vill du ha butiken och betalsätt samlade i en lösning eller separata? Tänk på att en smidig kundupplevelse sätter avtryck i dina försäljningssiffror.
  • Vilka betallösningar vill du kunna erbjuda? Kort, Swish, faktura, kredit? Eller en kombination av flera olika?
  • Hur tänker du kring ditt lager och hur ska varorna skickas till kunderna? Löser du det själv eller tar du hjälp av en distributör? Fundera även på hur du ska hantera eventuella returer.
  • Om du har kunder utomlands, hur fungerar distributionen då? Ta även reda på vilka lagar och regler som gäller, bland annat moms och tullavgifter.
  • Hur ska dina kunder hitta dig? Hur tänker du marknadsföra dig?
  • Sätt dig också in i vilka lagar som gäller vid e-handel, bland annat e-handelslagen och lagen om distansavtal.

Mer information

Kom igång med e-handel (roslagenssparbank.se/framtid)