Deg

140 g socker

140 g rumstempererat smör

140 g mald mandel

70 g vetemjöl

4 st äggvitor

Ta två skålar och separera äggvitor och äggulor.

Vispa ihop smör och socker porös, tillsätt sedan mald mandel och siktat vetemjöl. Vispa äggvitorna hårt och blanda sedan försiktigt ner äggvitan.

Baka den i 180 grader tills degen får en fast yta. Cirka 15-20 minuter.

Smet

4 äggulor

140 g florsocker

En tesked vaniljsocker

Blanda äggulor med florsocker och vaniljsocker tills det blir en tjockare smet. Häll över den gula smeten på degen som kommer från ugnen.

Sänk ugnen till 100 grader och låt blandningen stå i cirka 50 minuter.

Fyllning

1 deciliter mjölk

70 g socker

70 g rumstempererat smör

70 g mörk choklad

140 g mald mandel

Värm upp mjölken och smält ner socker och choklad i mjölken. Vispa ner rumstempererat smör och sedan mandeln.

Bred över fyllningen.

Lycka till i köket!