"Vi har lärt oss om hur dyrt det kan vara att vara vuxen!"

Under hösten har niondeklassarna stött och blött frågor som hör vuxenlivet till; Hur ska jag bo, vilket elavtal ska jag ha, hur fungerar det med bolån, räntor och amorteringar? Vad ska jag tänka på när jag planerar och handlar mat?

Sund och hållbar ekonomi

Eleverna har utifrån påhittade familjer planerat och skapat förutsättningar för en bra vardag för familjerna – med en sund och hållbar ekonomi.

I finalen deltog representanter från 12 klasser från hela kommunen och redovisade sitt arbete inför varandra och en jury, som hade en tuff uppgift att utse tre vinnare i tre kategorier.

Vinnare

Stort grattis till de vinnande klasserna:

Roslagsskolan 9A som prisades för bästa hållbara tänk:

"Ni gör en tydlig redovisning av olika hållbarhetsaspekter. Ni använder relevanta begrepp och beskriver för – och nackdelar med olika val. Ni visar en stor förståelse för framtidens utmaningar!"

Hallsta skola 9C som gjorde den bästa presentationen:

"Det är en väl förberedd och strukturerad presentation. Ni har en god fördelning av talutrymme och håller tiden. Snygg avslutning som sammanfattar arbetet!"

Roslagsskolan 9C som vann Utmaningen:

"Ni har genomtänkta svar på utmaningarnas frågor. Ni gör rimliga beräkningar och har bra motiveringar till de olika valen ni gör. Bra att ni skickar med några vardagstips!"

De vinnande klasserna får 5000 kronor som extra klirr i klasskassan.

Starkt jobbat av samtliga deltagande klasser! Hoppas att ni känner er bättre rustade för framtiden!

Om projektet

Min Framtid är ett samverkansprojekt mellan banken, bankens stiftelser, ICA Kvantum Flygfyren, Norrtälje Energi, Campus Roslagen och Fastighetsbyrån i Norrtälje.

Niorna har i projektets början träffat alla medverkande företag och fått djupdyka i företagens specialområden och under höstterminen har eleverna arbetat med projektarbetet.

Små saker som gör stor skillnad

Tips från våra kloka ungdomar - så här kan du spara både på dina kostnader och miljön:

  • Sänk värmen inomhus någon grad
  • Duscha kortare och stäng av vattnet när du schamponerar håret
  • Köp seconhand, gärna från en butik som skänker till välgörenhet

För att citera de kloka ungdomarna: "små saker som gör stor skillnad" 

Mer om projektet

Läs mer om Min Framtid:

roslagenssparbank.se/minframtid