Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Hållbarhet för dig som företagare

Idag ställs det allt högre krav från kunder, leverantörer och lagstiftare att företag ska ha ett aktivt hållbarhetsarbete. Ett hållbart företagande kan ge nya affärsmöjligheter och stärka företagets varumärke. För oss är det viktigt att tillsammans med er och ert företag skapa förutsättningar för just ett hållbart, långsiktigt företagande och har på denna sida samlat information som kan hjälpa er i resan framåt. 

Vad är hållbarhet?

  • Miljö (E) - ex. minskad klimatpåverkan och främjande av biologisk mångfald och cirkulär ekonomi
  • Social hållbarhet (S) - ex samhällsengagemang och arbetet för mänskliga rättigheter och goda arbetsvillkor
  • Bolagsstyrning (G) - ex. arbetet mot korruption, penningtvätt och terrorismfinansiering
Kvinna står framför hus med solpaneler

Vi erbjuder gröna lån till företag

Vi vill bidra till en mer hållbar utveckling genom att göra det möjligt att låna mer klimatsmart. Vi erbjuder grön finansiering för företag som ska bygga eller investera i miljöcertifierade, energieffektiva fastigheter.  

Glad flicka sitter på en gunga framför ett gult hus

Hållbart sparande för framtiden

Visste du att du kan bidra till hållbarhet genom ditt sparande? Ett sätt är att spara i fonder med särskilda hållbarhetskriterier. Vi vill ge dig bättre koll på vad du investerar i och hjälpa dig att göra hållbara val.

Tips för ett hållbart företagande

Drygt 70 % av företagarna säger att det är viktigt eller mycket viktigt att bedriva ett hållbarhetsarbete och ta samhällsansvar i företaget. (Källa: Hållbarhetsrapport Företagarna) Men många tycker det är svårt att veta var man ska börja. Nedan har vi samlat ett antal tips för att börja eller accelera hållbarhetsarbetet.

Pure Act

Ta hjälp av vår partner PURE ACT att bygga ett strategiskt hållbarhetsarbete och få en hållbarhetsplan. Gör ett snabbtest och få 40 minuter fri konsultation. Som kund hos oss får ni även rabatt på PURE ACTs övriga tjänster.
 

Hållbarhetsportalen Företagarna

Praktisk hjälp att påbörja eller utveckla hållbarhetsarbetet, följ Förtagarnas guide – en guide som består av sju steg som inleds med en analys av läget och sätta en riktning, till att mäta och utveckla samt kommunicera hållbarhetsarbetet.

Energimyndigheten

Att använda energi mer effektivt är inte bara mer ekonomiskt, utan ger även fördelar för klimatet. Energimyndigheten har samlat tips i Företagsguiden – för den som vill energieffektivisera företaget. Via länken får ni även tips om hur ni kommer i kontakt med den kommunala energi- och klimatrådgivaren som ger oberoende och kostnadsfri vägledning.

Cheklistor för hållbarhetsarbete

Känns hållbarhet som ett stort och komplext område? Vi har samlat checklistor för generella företag, bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag och företag inom skog & lantbruk som kan hjälpa er att komma igång. 

 

Hur arbetar vi i Roslagens Sparbank?

Som stabil och långsiktig bank vill vi vara en samhällsmotor och möjliggörare i Roslagen. Vi vill arbeta med att minska vår negativa miljöpåverkan och vara en motor i omställningen till ett ännu mer hållbart sätt att leva och verka. Vi har hållbarhet i vårt DNA och bankens ursprung är grundat på en idé om att hjälpa vanliga människor till en sund och hållbar ekonomi.

 

Signatur SKI 2023 med hållbarhet