Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app och BankID
Er verksamhet

Bättre Affärer – december 2023

Bättre Affärer kommer med tips och råd, fakta och inspiration till dig som är företagare.

Tips inför årsskiftet

Nu närmar vi oss ett nytt år med allt vad det innebär. Här får du tips på vad som är bra att titta extra på inför årsskiftet.

Kvinna med glasögon skriver på en whiteboard
Håkan Koert

Hållbarhet för dig som företagare

Idag ställs det allt högre krav från kunder, leverantörer och lagstiftare att företag ska ha ett aktivt hållbarhetsarbete. För oss är det viktigt att tillsammans med er och ert företag skapa förutsättningar för ett hållbart och långsiktigt företagande. Vi har samlat information som kan hjälpa er på resan framåt.

Dags för solceller?

Tittar ni på hur ert företag ska kunna sänka elkostnaderna och producera egen el? Med solceller kan ni producera en del av den energi som krävs för att driva företaget. Vi lanserar nu lån till solceller för företag, med förmånligare ränta för att finansiera er gröna investering.

Solceller på ladugårdstak
Two colleagues planning in front of a computerr+

Nya lagar och regler att ha koll på

Varje nytt år brukar föra med sig lagändringar och nya bestämmelser. Så blir det också det här året. Här listar vi några av de förändringar som kan beröra dig.

Minska ditt resultat och satsa på framtiden

Kommer du att göra ett bra resultat i år? Då har du ett angenämt problem att lösa: Hur ska du hantera överskottet? Ett bra sätt kan vara att ge ditt pensionssparande en extra skjuts. Passa på – bädda för en tryggare framtid när det är som enklast.

Man in office holding glasses

Studiepolare - stöttar ungdomars skolgång

Nu blir det andra läsåret som engagerade extralärare kliver in som studiepolare och stöttar högstadieelever i behov av studiestöd. Ett initativ från Roslagens Sparbanks stiftelser som blivit oerhört uppskattat bos både elever, lärare och föräldrar!

Picture from project Studiepolarna

Tips

Årsbeskeden kommer i internetbanken

Bokföringsavin, med de avgifter företaget har betalat för olika banktjänster, engagemangsbesked och andra årsbesked distribueras digitalt och kommer att finnas i internetbanken från januari och februari 2024.

Därför ska du samla ihop dina betallösningar

Du gör det enklare både för dig och dina kunder om du samlar allt som har med betalningar att göra på ett ställe. Här listar vi fördelarna.

Intresserad av räntan?

Swedbank gör regelbundet analyser av svensk och internationell ekonomi. De handlar om räntor, konjunkturer, hållbarhet, valutor och mycket annat. Allt finns samlat här. Varsågod att ta för dig.

Håll koll på löneutbetalningen i december

Vill du att lönerna till de anställda ska betalas ut före jul, senast fredagen den 22 december? Då behöver du vara ute i god tid. Här hittar du datumen då filer och godkännande måste vara banken tillhanda för att utbetalningarna ska fungera.

Tidigare nummer

Vill du läsa fler artiklar med inspiration och tips? Här hittar du alla tidigare nummer av Bättre Affärer.