Hoppa till huvudinnehåll

Bättre Affärer Skog och lantbruk - september 2023

Siduvud för Bättre Affärer Skog och lantbruk - september2023

Bättre Affärer Skog och lantbruk kommer med tips och råd, fakta och inspiration till dig som är verksam inom de gröna näringarna.

Verktyg för tuffa tider

Nu har vi snart facit för växtodlingsåret 2023. Kyla, torka och regn har tärt på resultaten samtidigt som krig, räntehöjningar och den svaga kronkursen påverkar priserna på allt från spannmål till insatsvaror och kapital.

– Det är tuffa och ovissa tider. Mitt bästa råd är att du ska dra nytta av våra specialister. De kan hjälpa dig att hantera dina ekonomiska risker och göra det bästa möjliga av en svår situation, säger Ulf Möller, segmentsansvarig på Skog och lantbruk på Swedbank.

Kids feeding the cows

Så sparar du för framtiden

Tjänstepension, direktpension eller kapitalförsäkring? Det finns många sätt för dig som företagare att spara för framtiden. Här visar vi på några av möjligheterna och tittar närmare på tre sparformer.

Andreas Lindgren

Seminarium 25/10 "Vatten i krissituationer"

Välkommen till ett seminarium om vatten, inom ramen för vårt projekt Rädda Östersjön, onsdagen den 25 oktober i på Campus Roslagen i Norrtälje.

Kvällens föreläsare är Andreas Lindgren, VD på Norrtälje Vatten och Avfall AB, som arbetat länge inom vatten- och avfallsområdet.

Skog och lantbruksträff 23 oktober

Boka redan nu in vår kommande träff för Skog- och lantbrukare den 23 oktober på Folkets Hus i Norrtälje!

Under kvällen kommer vi bland annat att diskutera:

  • Hur marknaden ser ut framåt för lantbruksfastigheter i Roslagen, Areal informerar.
  • Granbarkborrens utbredning, Skogsstyrelsen medverkar.
  • Virkespriser idag och framöver, Holmen finns på plats under kvällen.
  • Samverkan mellan jägare och markägare vid vildsvinsjakt för att minska skador på jord och skog och för att förhindra att den afrikanska svinpesten sprider sig vidare i Sverige.

Håll utkik efter inbjudan - den kommer inom kort.

Klara höstens utmaningar

Företagens förväntningar för det närmaste året är lågt ställda. Hög inflation, ökade kostnader, stigande räntor och svagare konjunktur dämpar framtidstron. Läs tipsen om hur du kan öka motståndskraften i ditt företag.

Tips

Följ prisutveckling på skogs- och lantbruksprodukter

Här hittar du varje månad en rapport över utvecklingen inom skogs- och lantbrukssektorn och en analys på makronivå.

Betalkort Företag i stället för Visa Business Card

Du som har ett Visa Business Card kommer under oktober få det utbytt mot ett Betalkort Företag. Det är ett Mastercard och innebär att du får ett nytt och bättre kort i plånboken. Det nya kortet skickas till dig i god tid innan det gamla upphör att gälla.

Har du hållbara idéer?

Har du en idé för att minska samhällets klimatpåverkan? Sök stöd från Klimatklivet. Nästa ansökningsperiod är öppen 18–29 september 2023.