Mottagarna och motiveringar var följande:

Kullehusteatern - 45 000 kr

Kullehusteatern sätter i sommar upp föreställningen: “Rovdjuret” efter en novell av Anton Tjechov. Föreställningen kommer att spelas på flera olika platser i Roslagen.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 45 000 kr till uppsättningen.

Estuna IF - 10 000 kr

Estuna IF har sedan många år tillbaka varit en aktiv och växande idrottsförening! Föreningen har även friidrottsträning för barn och ungdomar och behöver få tillgång till  Mathildahallen för att bättre kunna anpassa träningen utifrån ungdomarnas behov.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 10 000 kr som går till hyreskostnader för Mathildahallen.

Folkmusikgruppen Lite av Varje  - 9 000 kr

Folkmusikgruppen Lite av Varje får ett bidrag på 9 000 kr från Roslagens Sparbanks Stiftelser för underhållning i Norrtälje stad under jubileumsåret 2022!

Folkmusikgruppen Lite av Varje - 15 000 kr

Under flera år har Folkmusikgruppen Lite av Varje förgyllt vardagen med sång & musik  för många av de som bor på kommunens äldreboenden.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 15 000 kr för underhållning på äldreboenden.

Spillersboda Idrottsförening Norrtelje- 10 000 kr

Spillersboda Idrottsförening arrangerar ett väldigt uppskattat & festligt Skridskodisco för barn och ungdomar i Norrtälje kommun.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 10 000 kr som går till arrangemanget.

Rekommenderas i Roslagen - 10 000 kr

Rekommenderas i Roslagen har stort fokus på hållbarhet som genomsyrar hela verksamheten. Föreningen vill vara med och bidra till att fler får möjlighet att mötas kring gemensamma intressen och därför kommer det under året bland annat att arrangeras olika temaveckor.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 10 000 kr som går till arrangemang av temaveckor.

Riala byalag - 10 000 kr

Riala byalag bjuder, i samverkan med flera andra föreningar, in till Rialadagen i slutet av augusti. Som besökare på Rialadagen får man möjlighet att ta del av flera olika aktiviteter som är  kopplade till vår historia, nutid men även framtid!

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 10 000 kr som går till arrangemang av Rialadagen.

Kim Kultur&Nöje AB - 13 400 kr

Kim Kultur & Nöje välkomnar tillsammans med PRO i Norrtälje till Kultur-lunch för daglediga! Som besökare får du efter en god lunch ta del av en intressant föreläsning eller lyssna till trevlig musikunderhållning.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 13 400 kr till projektet.

Norrtälje Nerf förening - 15 000 kr

Norrtälje Nerf förening bildades för tre år sedan och har idag många medlemmar, både barn och ungdomar. Intresset och engagemanget är stort hos de som deltar på träningarna.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 15 000 kr till verksamheten.

Norrtälje Manskör - 15 000 kr

Norrtälje Manskör är i år inne på sitt 85:e verksamhetsår!

De har bidragit till mycket glädje med sin fina musikunderhållning genom alla år. De kommer även att framträda på äldreboenden i kommunen och Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 15 000 kr för musikunderhållning på äldreboenden.

Roslagens Dragspelsklubb - 15 000 kr

Roslagens Dragspelsklubb har under många år underhållit på äldreboenden i Roslagen. Ett uppskattat besök som ger de boende en trevlig musikstund.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 15 000 kr för musikunderhållning på äldreboenden.

Michael Blum - 15 000 kr

”Norrtälje stad i ord & ton” - Michael Blum kommer under året att besöka äldreboenden i vår kommun och ge finstämd underhållning med både berättelser och musik med anledning av att Norrtälje stad firar 400 år.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 15 000 kr för underhållning på äldreboenden.  

Roslagen Kalevala - 15 000 kr

Roslagen Kalevala bjuder in till en folkfest i Societetsparken den 6 juli med anledning av Jubileumsåret för Norrtälje stad men även för Roslagen Kalevalas 10 års-jubileum!
Det kommer att bli en folkfest för alla åldrar med framträdanden av kända poeter, musiker, diktläsare samt diktskrivare från publiken.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 15 000 kr till evenemanget.

Ellinor Videfors - 15 000 kr

Äldreboenden i Roslagen får under året möjlighet att lyssna till Ellinor Videfors och Magnus Rydell som bjuder på musikprogrammet: "Gröna små äpplen i Taubes trädgård". Publiken får njuta av vår svenska visskatt och även sjunga med i välkända allsånger.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 15 000 kr för underhållning på äldreboenden.

Roslagens bokhandel vid Lilla torget i Norrtälje - 15 000 kr

Roslagens bokhandel arrangerar, i samverkan med flera andra aktörer, Norrtälje litteraturfestival i maj månad.
Förhoppningen är att öka intresset hos både ungdomar och vuxna för Norrtäljes kultur med fokus  på litteratur. Lilla torget kommer under festivalen att förvandlas till ett kulturtorg!
Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 15 000 kr till arrangemanget.

BalticFem - 15 000 kr

”I rösträttskvinnornas tidevarv” – följ med på en spännande resa ca 100 år tillbaka i tiden som  bland annat beskriver flera av vår lokala historias kvinnor som har gjort ett viktigt avtryck för vår  bygds utveckling.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 15 000 kr till detta bokprojekt.

Jörgen Toresson - 15 000 kr

Jörgen Toresson och Benny Johansson fortsätter att åka runt och lysa upp vardagen på äldreboenden! Med temat Handklaver och klarinett ger de förstklassig musikunderhållning och en och annan välkänd allsång utlovas också!

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 15 000 kr för underhållning på äldreboenden.

Coompanion Roslagen & Norrort - 20 000 kr

Stadsbruk Roslagen startade förra året och har utvecklats väl och fortsätter att växa! Nya odlare ska utbildas och ”gröna” entreprenörer ska ges möjlighet att komma igång med sitt företagande.

Nu behöver man slutföra den inhägnad som har påbörjats runt odlingarna med en Roslagsgärsgård. Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 20 000 kr som går till gärdesgården.

In Motion Movements - 20 000 kr

In Motion Movements vill med anledning av Dansens dag, den 29 april, arrangera en dag som erbjuder dans för alla barn & ungdomar i vår kommun! Det kommer att bli en danstävling för barn och unga som får möjlighet att vara med och tävla med sina egna dansnummer som sedan framförs inför en jury och stor publik!

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 20 000 kr som går till evenemanget.

Roslagens Företagsgala - 20 000 kr

Vid Roslagens Företagsgala får vi möjlighet att vara med och hylla och uppmärksamma många av Roslagens duktiga & drivna företagare och entreprenörer. Det bjuds på god mat & härlig underhållning!

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 20 000 kr för arrangemang av Företagsgalan 2022.

Norrtälje Konstförening - 20 000 kr

I förbindelse med Norrtälje stads firande den 30 juli så bjuder konstföreningen in till en konstutställning i hamnen där man får möjlighet att se utställningen på byggplanket som finns i hamnen. Föreningen kommer även att erbjuda barn att vara med på en öppen barnmålning på papper som sedan hängs upp med klädnypor utmed en lina som blir till en fin barnutställning.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 20 000 kr till evenemanget.

Länna Equmeniaförsamling - 20 000 kr

Issjö lägergård ligger vid södra stranden av Länna kyrksjö och används ofta i förbindelse med scoutläger.

Badstranden som hör till gården behöver en upprustning och Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 20 000 kr som går till projektet.

Roslagsblomman - 20 000 kr

Roslagsblomman har under många år bidragit till att barn och ungdomar har kunnat medverka i olika fritidsaktiviteter.
Roslagsblomman gör en fantastisk insats för de familjer som är i behov av ekonomiskt stöd så att barnen kan få en värdefull fritid.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 20 000 kr som går till verksamheten.

Rånäs 4h - 20 000 kr

För att underlätta träningsunderlaget för de barn och ungdomar som tränar friidrott så ger Roslagens Sparbanks Stiftelser ett bidrag på 20 000 kr som går till inköp av gymnastmattor.

Roslagsteatern - 20 000 kr

Roslagsteatern får ett bidrag på 20 000 kr från Roslagens Sparbanks Stiftelser för arrangemang av en kvällsföreställning i juli månad med Romeo & Juliakörens ensemble.

Som publik får vi vara med om en fantastisk föreställning med både musik och kläder som tar oss tillbaka till år 1622!

Roslagsteatern - 55 000 kr

Det har blivit en fin och underhållande tradition att under en augustikväll få njuta av en  underhållande fars i Kullsta!

Roslagsteatern får ett bidrag från Roslagens Sparbanks Stiftelser på 55 000 kr som går till uppsättningen.

Lohärads bygdegårdsförening - 25 000 kr

Lohärads bygdegårdsförening får ett bidrag på 25 000 kr från Roslagens Sparbanks Stiftelser som går till inköp av en luftvärmepump.

Norrtälje Funktionshinders Samorganisation - 25 000 kr

För att skapa förutsättningar och tillgänglighet för personer med olika funktionshinder så anordnas Hälsans dag med temat: Tillgänglighet.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 25 000 kr som går till evenemanget.

Norrtälje Sjöscoutkår - 25 000 kr

Norrtälje Sjöscoutkår bildades redan 1913 och är idag en av Sveriges äldsta scoutkårer.Kåren önskar locka ännu flera unga scouter till verksamheten och har flera olika aktiviteter planerade under året. Bland annat kommer kåren att arrangera en ljusmanifestation med facklor i Kvisthamrabacken i oktober.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 25 000 kr till verksamheten.

Norrtälje Musikkår - 30 000 kr

Norrtälje Musikkår har under många år bidragit till Roslagens rika kulturliv. De har också en nära samverkan med Roslagens kulturskola. Med fantastiska musiker framträder musikkåren årligen vid flera olika evenemang och tillställningar.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 30 000 kr som går till verksamheten.

Hörselskadades förening Norrtälje - 30 000 kr

Föreningen får ett bidrag från Roslagens Sparbanks Stiftelser på 30 000 kr som går till inköp av en transportabel hörslinga som kan användas i de lokaler där det inte finns en hörslinga.

Jazzmusikens Vänner i Norrtelje - 35 000 kr

Norrtelje Jazzdagar firar i år 25 år och kommer att genomföras den 1-3 juli. Det blir ett gediget konsertprogram med många fina framträdanden. Under året arrangerar Jazzmusikens Vänner även konserter och uppskattade jazzkvällar.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 35 000 kr som går till arrangemang under året.

Ola Pettersson - 15 000 kr

Med sång & musik har Ola under många år underhållit på äldreboenden i Roslagen. Hans besök är alltid uppskattade och ger mycket glädje till publiken.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 15 000 kr för underhållning på äldreboenden.

Norrtälje Segelsällskap - 10 000 kr

Norrtälje Segelsällskap har under många år arrangerat seglarskolor för barn & ungdomar. I sommar vill de arrangera en ”Prova på-segling” i förbindelse med firandet av Norrtälje stad.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 10 000 kr som går till evenemanget.

Musik för människan - i Roslagen - 15 000 kr

Musik för människan – i Roslagen arrangerar en förskoleturné med en ”Picknickopera”. Det är en sing-along-opera för små barn.  Föreställningen riktar sig till förskolebarn och har som syfte att inspirera och  uppmuntra barnen till att utforska sina röster.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 15 000 kr som går till projektet.

Roslagens Flygklubb - 15 000 kr

Roslagens Flygklubb arrangerar under våren 2022 en ”Pilot för en dag”-aktivitet. Syftet är bland annat att ge en inblick i vad det innebär att utbilda sig till privatpilot men klubben önskar även att locka fler medlemmar.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 15 000 kr som går till evenemanget.

House of Comedy Nordic - 20 000 kr

Väddö Folkhögskola har en utbildning kallad Humorprogrammet vars elever kommer att få genomföra examensshower under sommaren 2022. Showerna kommer även att gästas av välkända komiker.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 20 000 kr till evenemanget.

Elina Stenbäck - 40 000 kr

Elina får ett bidrag på 40 000 kr från Roslagens Sparbanks Stiftelser för att genomföra ett examensarbete.

Examensarbetet kommer att handla om den rödlistade och hotade orkidén gulyxne som tidigare fanns på Gunnarsmaren i Riddersholms naturreservat.

Naturskyddsföreningen Roslagen - 50 000 kr

Naturskyddsföreningen Roslagen vill restaurera ett av Roslagens mest exklusiva orkidékärr, Skottvikskärret på Väddö, som är ett av Roslagens mest exklusiva orkidékärr.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 50 000 kr till projektet.

Friluftsfrämjandet Norrtälje - 63 000 kr

Friluftsfrämjandet får ett bidrag på 63 000 kr från Roslagens Sparbanks Stiftelser som går till utbildning av pistvakter.

Ridklubben Norrtälje Ryttare - 36 000 kr

Ridklubben Norrtälje Ryttare har idag ca 400 medlemmar. Klubben trivs bra i sina lokaler på Vigelsjö gård men anläggningen behöver rustas med ny belysning och luftvärmepumpar.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 36 000 för ny säkerhetsbelysning och luftvärmepumpar.

Stiftelsen Storholmen - 40 000 kr

Den 6 juni är det återigen dags för ”Folkfesten kulturmötet” i Vikingabyn! Temat för årets folkfest är hantverk och kreativitet. Som besökare får man under dagen uppleva många olika framträdanden och aktiviteter för hela familjen!

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 40 000 kr som går till arrangemanget.

Twin Club MC 50 000 kr

Twin Club grundades år 1969 och har idag många aktiva & engagerade medlemmar. Klubben arrangerar årligen det välbesökta evenemanget ”Custom Bike Show” som lockar besökare från när & fjärran. Klubben har en lokal på Vårgatan i Norrtälje som är i behov av ett nytt ventilationssystem.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 50 000 kr för installation av ett nytt ventilationssystem.

Länna Hembygdsförening - 50 000 kr

Länna Hembygdsförening arrangerar varje år flera olika evenemang och aktiviteter för hela familjen. Föreningen äger Kvarngården i Bergshamra som har flera fina och gamla byggnader. Inför sommarens evenemang önskar föreningen att tillgänglighetsanpassa café och scenhus genom att installera en ramp. Även torrdasset kommer att göras mer tillgängligt.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 50 000 kr som går till detta projekt.

SFFF 80 000 kr

SFFF är nu inne på sitt 13:e verksamhetsår och har under åren spridit stor glädje för många personer med funktionshinder som har fått möjlighet att komma ut och vara med och lära sig mer om sportfiske. Föreningens båt är i behov av en ny motor och därför ger Roslagens Sparbanks Stiftelser ett bidrag på 80 000 kr som går till inköp av en ny båtmotor.

Visgruppen KIMM - 15 000 kr

Visgruppen KIMM har under många år förgyllt evenemang i Roslagen med finstämd sång och musik. De underhåller även på äldreboenden i kommunen som ger en mycket uppskattad musikupplevelse för publiken.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag på 15 000 kr för underhållning på äldreboenden.