Padel lockar allt fler, både ungdomar och äldre och sporten blev den 30:e maj i år invalda som nytt medlemsförbund i Riksidrottsförbundet.

Sedan tidigare har Roslagens Sparbank ett partnersamarbete med padelhallen vid Knutby torg och har namngivit en av banorna. Nu utvecklas hallen till att ha ett särskilt fokus på ungdomar & träning.

 – Vi har valt att förstärka samarbetet och går därmed in som Arenapartner till hallen vid Knutby torg. Den byter också namn till "Sparbanken Padelcenter by Fine padel" och kommer att ha en tydlig inriktning mot barn & unga, säger Malin Pellborn, chef Hållbarhet, Marknad & Kommunikation på Roslagens Sparbank.

 – Vi är väldigt glada över att ingå i ett långsiktigt samarbete med Roslagens Sparbank. Ett samarbete som innebär att vi kan satsa fullt ut på vår barn- och ungdomssatsning. Att de är med oss i det här underlättar för oss att kunna nå och bjuda in barn och ungdomar, säger Anders Berg, VD Fine Padel/Norrtälje Padelcenter.

Samarbetar även med Idrott Utan Gränser

Hallen har både tagit in en ny tränare och fördjupat sitt samarbete med Idrott Utan Gränser (IUG).

 – IUG vill verka för att barn & unga blir sedda och bekräftade genom bland annat meningsfulla aktiviteter. IUG har startat ett koncept i padelhallen med After School på fredagar. Genom att Roslagens Sparbank blir Arenapartner och förstärker samarbetet så kommer vi också kunna skapa fler evenemang gemensamt i hallen för barn & unga. Extra roligt är det att Roslagens Sparbank vill göra ”allt” för att hitta även de unga som inte normalt hittar till hallen, och att de har en stark vilja att alla ska känna sig välkomna och inkluderade” säger Amanda Rangemo, Verksamhetschef Idrott Utan Gränser, Roslagen.

 – Vi tycker att det är en speciellt intressant sport eftersom startsträckan för att starta med just padel är kort, jämfört med många andra sporter. Det byggs många nya banor och allt fler utövar sporten. För oss är det viktigt att engagera oss i en aktivitet som kan locka många nya till friskvård och social inkludering. Dessutom fastnade vi specifikt för det extra fokus hallen kommer ha på barn & unga och samverkan med IUG. Vi tror också att medlemskapet för Padel i Riksidrottsförbundet ger nya möjligheter att t ex arbeta med föreningsliv, skolor och en ännu bredare idrottslig verksamhet. Vi vill gärna skapa fler evenemang, bland annat på skolloven och börjar redan nästa vecka med ”Höstlovspadel” i Sparbanken Padelcenter, säger avslutningsvis Malin Pellborn

För mer information, vänligen kontakta:

  • Malin Pellborn, Chef Hållbarhet, Marknad & Kommunikation,
    Roslagens Sparbank. Tel 073 085 48 86
  • Anders Berg, VD Fine Padel. Tel 070 540 70 90.
  • Amanda Rangemo, Verksamhetschef, IUG Roslagen. Tel 070 962 68 64

Pressmeddelandet som pdf

Länk till Sparbankens Press-sida