Malin Pellborn har utsetts till ny chef för Hållbarhet, Marknad & Kommunikation och hon har en bakgrund från liknande roller på bland annat SBAB och Skandia. Hon tillträdde sin roll 1:a juni. Genom rekryteringen tar Roslagens Sparbank ytterligare ett steg i sin satsning på hållbarhet och för att verka för ett attraktivt och öppet Roslagen i tillväxt.

 – Att få vara med och bidra i en Sparbank som inte har några enskilda aktieägare, utan som verkar för att förbättra sitt närområde, har hållbarhet i sitt DNA och dessutom gett 140 miljoner de senaste 20 åren till utvecklingsprojekt i Roslagen känns bra i hjärtat, säger Malin Pellborn.

För Charlotte Lindberg, VD Roslagens Sparbank, är det självklart att fortsätta fokusera på en förstärkt kundupplevelse och på hållbarhet;

 – Vi arbetar med Agenda 2030 och har även skrivit under FN:s principer för ansvarstagande bankverksamhet. Den finansiella sektorn kommer med hjälp av flera nya regelverk vara avgörande för omställningen. Nästa steg för oss är att säkerställa att vi integrerar hållbarhet i hela vår verksamhet. Vi behöver dessutom hela tiden säkerställa att vi utvecklas i takt med kundernas behov. Den nya organisationen med ansvariga för privat och företagsaffären i bankledningen skapar goda förutsättningar för det.

Eva Heidenborg blir ny chef för privataffären och har lång erfarenhet från Swedbank och Sala Sparbank. Senast kommer hon från en roll som chef för Private Banking & Premium på Swedbank i Uppsala.

 – Jag ser fram emot att fortsätta utveckla privataffären i Roslagens Sparbank tillsammans med alla kollegor, inklusive 4 nya gruppchefer som precis fått sina uppdrag i den nya organisationen. Det är en spännande kommun som växer och jag hoppas kunna bidra tillsammans med teamet till ännu nöjdare befintliga kunder och många nya, säger Eva Heidenborg.

Fler förändringar

Utöver dessa förändringar har även Ingela Högberg från PayEx rekryterats som Chef Intern Kontroll, från 1:a mars 2021 och Anne Stenström, tidigare kontorschef i Roslagens Sparbank, började som ny HR-chef den 16 augusti.

Den nya organisationen gäller från 1:a september och bankledningen ser då ut så här:

  • Charlotte Lindberg – VD
  • Eva Heidenborg – Privatchef
  • Johan Persson – Företagschef
  • Tomas Eriksson – Chef Affärsstöd
  • Anne Stenström – HR-chef
  • Malin Pellborn – Chef Hållbarhet, Marknad & Kommunikation
  • Emil Bladlund – Kreditchef
  • Maria Leijon Schöld – Ekonomichef
  • Ingela Högberg – Chef Intern Kontroll

Kontakt

Charlotte Lindberg, VD

Malin Pellborn, Chef Hållbarhet, Marknad & Kommunikation

PDF

Läs pressmeddelandet som pdf