Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Nyfiken förstagångsköpare

Nyfiken förstagångsköpare flyttlåda

Nyfiken förstagångsköpare

Den 14 december hade vi på Roslagens Sparbank en informationsträff för nyfikna förstagångsköpare. Här kunde  man få svar på sina frågor inför en stor investering, nämligen sitt första bostadsköp.

På plats fanns två av Fastighetsbyråns mäklare, en av våra rådgivare samt vår jurist. I och med det kunde deltagarna få svar på allt som rör ett köp.

Det var en exklusiv sittning med ett fåtal ungdomar, vilket gjorde att det fanns utrymme att prata ingående om frågor som kom upp. En kommentar var: "Jag tyckte att jag hade ganska bra koll, men nu inser jag att det var mycker mer jag behöver ta reda på innan jag köper min bostad."

Frågor som besvarades under kvällen var:

  • Hur fungerar sambolagen, samt testamentering och laglotter
  • Vad är och innebär ett lånelöfte
  • Hur samarbetar banken och mäklaren
  • Vad är viktigt att veta om sin bostadsrätt - årsredovisningen
  • Hur ska jag tänka när jag budar och hur går det till
  • Hur går det till när affären går i lås
På det hela taget var det en trevlig kväll med många frågetecken som rätades ut.
Nyfiken förstagångsköpare flyttlåda

Ung och student - få koll på din ekonomi

Hos oss på Roslagens Sparbank får du som är ung och/eller student hjälp med allt kring din ekonomi utan avgift.

Rådgivningen är gratis och för alla. Du behöver inte kunna massor om ekonomi när du kommer till oss, det är vårt jobb att hjälpa dig. Ring oss på 0176-770 00 eller kom in på våra kontor i Rimbo, Hallstavik, Älmsta eller Norrtälje så berättar vi mer om vad vi kan göra just för dig.

Egna pengar, egen koll

Skaffa ett konto med Bankkort Visa Ung och telefon- och internetbanken. Då ingår ett ID-kort, värde 400 kronor. Gäller upp till 17 år.

100% studentrabatt

Kort, internetbanken och andra banktjänster - fritt startpaket för dig som är över 18 år, studerar på eftergymnasial nivå och får CSN-insättning på konto i Roslagens Sparbank. För vissa tjänster kan kostnader tillkomma.

Vi älskar Roslagen!

Roslagens Sparbank är mer än ett namn, det förklarar varför och för vem vi finns till. En sparbank är speciell för vi ger tillbaka en del av vår vinst till dig och andra som bor i Roslagen. Vi delar ut stipendier och sponsrar bland annat idrott, föreningar och kulturevenemang. Bland annat har vi sett till att alla skolor i Norrtälje Kommun har kunnat anlita Stiftelsen Friends för endast en tiondel av kostnaden. Här kan du läsa mer om vad vi gör för Roslagen och rospiggarna.

Privatekonomiska föreläsningar i skolan, kostnadsfritt

 

Tips!

Mobilbanken Ung
Med banken i mobilen är det lätt att ha koll på pengarna!

Läs mer

Körkortserbjudande
Månadsspara och få körkortslektioner.

Vill du ha Sveriges snyggaste kort?
Nu kan du designa ditt eget bankkort! Som första bank i Sverige kan vi nu, tillsammans med Swedbank, erbjuda dig möjligheten att själv välja hur ditt bankkort ska se ut.

 

Stäng Skriv ut