Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Hållbarhetsfonder

Barn blåser såpbubblor

Våra hållbarhetsfonder passar dig som värnar om miljö, klimat och mänskliga rättigheter och vill göra ett medvetet val.

Intresset för hållbarhet ökar hela tiden och allt fler blir varse vilka avtryck de gör i sina konsumtionsval. Att också välja sitt sparande med omsorg blir då en självklarhet. När du sparar i hållbarhetsfonder väljer du klokt för både din plånbok och för framtiden, oavsett om du sparar till semesterresa, barnen eller din pension.

Tre viktiga val

Vårt team av förvaltare och hållbarhetsanalytiker ställer hårda krav på de företag som fonderna investerar i. De väljer aktivt in och väljer bort företag som får lov att ingå i våra hållbarhetsfonder Ethica.

  • Väljer in företag med bra hållbarhetsarbete
  • Väljer bort företag som bryter mot internationella normer
  • Väljer bort företag som producerar känsliga produkter

Fler sätt att spara hållbart

Välj ditt sätt att spara hållbart. Humanfond är en av Swedbanks hållbarhetsfonder fonder men är också samtidigt en ideell fond där du som sparare skänker 2 procent av ditt sparande till välgörenhet. Men det finns ännu flera sätt att spara hållbart - Swedbank har även ansvarsfulla spax. Du kan också lära dig mer om hur Swedbank väljer företag som får ingå i hållbarhetsfonderna.

Välj fond och börja spara via internetbanken. 


Ethica Sverige    Ethica Global    Ethica Obligation    Humanfond

Hållbara fonder från andra fondbolag hittar du i Fondlistan. Sök hållbara fonder genom att välja Etik/Miljö i menyn "Välj Etik & miljö".

Stäng Skriv ut