Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Visa Ung

Bankkort Visa Ung

Bankkort Visa Ung är för dig under 18 år som hellre betalar med kortet direkt i butiken än köar för att ta ut pengar i uttagautomaten. Det både sparar tid och du hjälper miljön. Kortet fungerar i alla butiker i hela världen som tar Visa och har en direktuppkopplad terminal.

Så här fungerar Bankkort Visa Ung

När du betalar eller tar ut pengar med ditt Bankkort Visa Ung dras pengarna direkt från ditt konto i banken. Kortet kan användas i många butiker i hela världen. Det kan dessutom användas i de flesta uttagsautomater.

Du väljer själv en personlig kod till ditt kort. Detta gör du i uttagsautomaten första gången du använder kortet. Du kan ändra koden när du vill.

Råd och Tips

  • I många butiker kan du passa på att ta ut kontanter samtidigt som du betalar med kortet, genom att be om att få höja köpbeloppet.
  • Tänk på att ditt Bankkort Visa Ung är en värdehandling. Det är därför viktigt att du hanterar kortet på ett säkert sätt.
  • Förvara aldrig ditt kort tillsammans med koden.
  • Har du en iPhone eller Android kan du ladda ner Mobilbanken Ung och enkelt skaka fram saldot för att få reda på hur mycket pengar som finns på kontot. Är du över 13 år kan du även skaffa tjänsten Snabbsaldo i mobilen och automatiskt få saldot uppläst i telefonen 

Så här skaffar du Bankkort Visa Ung

Du skaffar kortet på något av våra bankkontor tillsammans med vårdnadshavare. Om inte alla vårdnadshavare kan närvara vid anslutningen på kontoret ska fullmakt användas. Vårdnadshavare kan även ringa till telefonbanken personlig service för att skaffa kortet.

Pris

0 kr per år.
Kontantuttag i automat i Sverige och kontantuttag av euro i EMU-land kostar 0 kr.
Kontantuttag i automat i övriga fall kostar 0 kr per uttag.
Kontantuttag på bank- och växlingskontor (där uttag med kort är möjligt) kostar 0 kronor.
Valutaväxlingspåslag vid köp/uttag i utländsk valuta 1,5%.

Mer information

Förlorat ditt kort?

För att spärra ditt kort ring:
08-411 10 11

Stäng Skriv ut