Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Bli kontantsmart

Kontanternas väg - Hjälp oss - bli Kontantsmart

Det här kan du göra

Betala med kort när du handlar. Om du trots allt behöver kontanter kan du ta ut pengarna i en butik, istället för i uttagsautomater. Då kommer inte några "nya" pengar ut i handeln och du bidrar till att minska den totala kontantmängden.

Fler smarta tips - kontantsmart

Swish

Betala tillbaka med swish

Har du lånat pengar till en lunch eller vill du föra över fickpengar till barnen? Med Swish överför privatpersoner pengar mellan sig. Lika enkelt som att SMS:a
Läs mer om Swish

Ung man jobbar på en dator

Sätt in pengar på kontot

Har du fått en utbetalningsavi? Sätt in pengarna på kontot, eller ännu smartare, anmäl det till Swedbanks kontoregister och få dina utbetalningar insatta på ditt konto i Roslagens Sparbank automatiskt.

Händer håller i penna och papper

Ge bort gåvokort istället för kontanter

Sätt in pengarna på konto, fond eller annat sparande istället för att ge bort kontanter. Trevliga gåvokort får du på närmaste bankkontor eller ring Telefonbanken på 0176-770 00

Pojke och flicka påväg till skolan

Skaffa bankkort till omyndig

Om du har barn kan det vara smart att öppna ett bankkonto och sätta in pengarna istället för att ge
kontanter. Bankkortet beställer ni på närmaste bankkontor.
Läs mer om bankkort till omyndig här

Postlåda

Betala med postväxel

Om du ska ta ut en större summa på ditt bankkontor – exempelvis inför ett bilköp – är det praktiskt att ta ut den i form av en postväxel.

Ung man i en affär

Behöver du trots allt kontanter?

Genom att ta ut pengar i en butik – istället för i bankomaten – bidrar du till att inte öka antalet sedlar i samhället.

Hitta närmaste insättningsautomat

Om du har kontanter i plånboken kan du sätta in dem i en insättningsautomat. Var du hittar dessa, och alla uttagsautomater, kan du se på bankomat.se och i Bankomats app (finns på App Store och Google Play). Du kan även söka efter närmaste in- och uttagsautomat i Mobilbanken.
Läs mer om mobilbanken kom igång

Stäng Skriv ut