Hoppa till textinnehållet

Säkerhet och bedrägerier

Young woman by the side of her car

Banker och andra företag blir ibland utsatta för säkerhetsangrepp och bedrägerier. För att minska riskerna för bedrägerier utvecklar vi ständigt våra säkerhetslösningar. Det är viktigt att även du som kund hjälper till genom att aldrig lämna ut personlig information och koder. 

skyddar du dig mot bedrägerier

Vet du hur du ska agera för att minska risken att bli lurad? Läs mer om olika typer av bedrägerier och hur du ska göra för att skydda dig mot dem!

 • Använd våra tjänster säkert

  Tänk på att använda våra tjänster på ett säkert sätt och att följa våra rekommendationer.

  Använd våra tjänster säkert
 • Integritet och sekretess

  Vi ser alltid till att hantera dina personuppgifter med största sekretess. För att lyckas med det vidtar vi en rad åtgärder.

  Integritet och sekretess
 • Penningtvätt

  Vi arbetar för att förebygga penningtvätt och finansiering av terrorism. Därför måste vi ibland ställa vissa krav på dig som kund.

  Penningtvätt

Anmäl bedrägeri och phishingmejl

 • Blivit av med kort, mobil eller koder?
 • Upptäckt något misstänkt i våra digitala tjänster?
 • Fått ett phishingmejl, det vill säga ett "falskt mejl"?

Försök inte lura mig

I samtalserien Försök inte lurar mig samtalar tidigare SVT-profilen Marianne Rundström med brottsoffer som delar med sig av sina erfarenheter av bedrägerier. Medverkar gör också polisen och en psykoterapeut med sina erfarenheter och perspektiv på vad som händer när vi drabbas av dessa brott.

 

Samtalserien produceras av UR Samtiden i samverkan med Polismyndigheten och baseras på det prisbelönta brottsförebyggande mötespaketet Försök inte lura mig.

Produktionen syftar till nå de digitalt svaga och att visa att vi alla kan drabbas samt att minska skammen för den som drabbats.

Mer om säkerhet

Lyssna podd

Vår samarbetspartner Swedbank har en podd "Låt oss prata!" I ett avsnitt pratar de om Bedrägerier och säkerhet

Skydda ditt barn från att bli penningmålvakt