Hoppa till textinnehållet

Smultronställen i Roslagen

Roslagen är fantastiskt! Här tipsar våra kollegor och några företagare om sina favoritplatser i vår bygd. Kanske får du något tips på ett nytt ställe att besöka!?

Arholma

Ett fint smultronställe i Roslagen är Arholma, en genuin ö med slingrande grusvägar genom det öppna landskapet, omgiven av både öar och fri horisont. En äkta skärgårdspärla, säger Erika som arbetar som kommunikatör på banken.

"Annars är mitt favoritställe platsen där jag bor - Rådmansö, där landsbygd möter hav och skärgård."

Erika på Arholma

Grims Islandshästar

När Johanna Engdahl på JE Hästsport ska tipsa om ett smultronställe i Roslagen är kopplingen till hästar stor. Platsen är nämligen GRIM Islandshästar i Lohärad där möjligheten till ridning i en vacker miljö och med mysiga hästar är otroligt energigivande

Johanna Engdahl på JE Hästsport AB

Grisslehamn!

Kajsa Hjertén och Helen Thylin, på Norrtelje Resebyrå älskar att resa och att göra människor glada. Om de ska tipsa om ett lokalt smultronställe blir det snabba svaret: Grisslehamn!

Kajsa Hjertén och Helen Thylin, på Norrtelje Resebyrå

Grisslehamn

Cecilia Vaihela driver Malungsbutiken i Norrtälje.

Cecilia har många smultronställen i Roslagen, beroende på årstid men på sommaren tycker hon att Grisslehamn är ett mysigt utflyktsmål.

Bild på Cecilia, Malungsboden

Herräng

Lenas smultronställe i Roslagen är Herräng där det finns gott om skärgård och solvarma klippor.

”Det är balsam för själen!”

Till vardags är Lena vår försäkringsspecialist som träffar och hjälper kunder på alla våra kontor. 

Håkansskär

Astrid Landgren Patterson driver företagen "Kajak och Uteliv" och "Simskolor i Roslagen"

"Bästa stället att paddla till i Roslagen är Håkansskär med sina platta klippor och oslagbara horisont." När det gäller simning är favoritbadplatsen Spillersboda med fin hoppbrygga, mysig liten ö med grillplats och fin sandstrand. 

Astrid

Köpmanholm

Tomas Alfredsson på Hustomten AB arbetar mycket på Blidö och Yxlan.

"Mitt smultronställe i Roslagen är utsikten från mitt köksfönster över Köpmanholm. Det var den som fick mig att köpa lägenheten på Furusund för 13 år sedan."

Tomas Alfredsson är Hustomten

Lommaren

"Vårt absoluta smultronställe är klipporna på södra sidan av sjön Lommaren i centrala Norrtälje, till vilka vi brukar Sup'a med fika i slutet av arbetsdagen för att sitta och titta på solnedgången!" hälsar Denise, Bjarne & Caspar på Atmajala Café Yoga sup

 Denise, Bjarne & Caspar på Atmajala Café Yoga sup

Norr Malma naturreservat

Carina, som driver Mattssons Lamm tillsammans med sin man älskar djur och natur och värnar om den biologiska mångfalden. Hennes smultronställe i Roslagen är Norr Malma naturreservat med Ekbacken.

Carina Mattsson på Mattssons lamm

Roslagens Golfklubb

Eva Törnblom och José Rojas är stolta ägare till Salong Joseva Drop In som de de driver tillsammans med sina tre anställda! De älskar att klippa hår och sina möten med glada kunder i alla åldrar. Ett av deras smultronställen är Roslagens Golfklubb utanför Norrtälje.

Eva Törnblom och José Rojas på Joevas Dropin

Roslagsleden

Susann driver Granströms Kommunikation och coachar andra till att må bättre och längre genom hållbart självledarskap. Susanns smultronställe i Roslagen är, bland andra, Roslagsleden via vattnet, genom skogen, via bergsknallarna ner till det brusande vattnet. 

Susann Granström

Singö

Vår kollega Maries smultronställe i Roslagen är längst ut på de solvarma klipporna på Singö, som hon gärna besöker minst en gång varje sommar.

Till vardags finns Marie på huvudkontoret i Norrtälje där hon arbetar på marknadsavdelningen.

Söderarm

Anngret Anderssons smultronställe i Roslagen är naturligtvis Söderarms Fyrplats där hon är bofast sedan många år tillbaka och driver verksamheten med konferenser, bröllop och fester i "denna underbara skärgårdsnatur med havet på tre sidor." som Anngret själv beskriver fyrplatsen.

Anngret Andersson, Söderarm AB

Vätö

Jimmy Loberg arbetar som Arborist sedan 15 år tillbaka i den egna verksamheten "Jimmys trädteknik" och driver även företaget Jimmys Sjötransport.

 

"Mitt smultronställe är hela Roslagens skärgård. Svårt att utse något specifikt men Vätö där jag bor hör såklart till toppskiktet"

Jimmy Loberg

Öregrund

"Mitt smultronställe är förstås fritidshuset med Öregrunds alla möjligheter (sommartid i alla fall) till god mat, gott fika och glass inom cykelavstånd."

 

Till vardags är Sten chef för bankens avdelning Marknad, Kommunikation och Samhälle.