Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

165 000 till skolresor

Stiftelseutdelning 161214 Skolresor - Gruppbild Representanter från alla mottagare som var där. Till vänster i bild är Dag Nordström, ordförande i Roslagens Sparbanks Stiftelse för Forskning och Utbildning.

Roslagens Sparbanks Stiftelser delade ut 165 000 kronor till 9 olika mottagare den 14 december. Mottagarna kom från förskola upp till gymnasium och med hjälp av bidraget ska de ge sig ut på olika långa utflykter. Förskolan Tallbacken i Hallstavik får ett bidrag för en resa till Furuvik medan årskurs nio på Länna skola, Svanberga skola och Långsjöskolan i Rimbo alla ska åka till Auschwitz.

Roslagens Sparbanks Stiftelser har sedan starten år 2001 delat ut drygt 70 miljoner kronor till projekt och aktiviteter i Norrtälje kommun.

Roslagens Sparbank Stiftelse för Forskning och Utbildning ska bidra till förbättrade studiemöjligheter och stimulera intresset för forskning och utbildning. Stiftelsen delar även i år ut stipendier på upp till 25 000 kronor vardera för att stödja och uppmuntra nationella och internationella kontakter och utbyten.

Mottagarna kan vara skolklass eller grupp inom alla slags utbildningar i Norrtälje kommun. Studieresan ska vara utvecklande för undervisningen i skolan och lärare ska delta/godkänna aktiviteten.

Stiftelseutdelning 161214 Skolresor
Utdelningen avrundades med fika med tårta. 

Mottagare av skolresestipendium i Norrtälje 14 december

Freinetskolan Mimer 25 000 kronor
Årskurs fem på Freinetskolan Mimer kommer under våren 2017 att göra en skolresa till Rönde som ligger utanför Århus i Danmark.

Eleverna kommer att få nya erfarenheter samtidigt som de får lära sig mer om det nordiska språket.Tanken med resan är bland annat att underhålla och stärka samarbetet med vänskolan i Danmark.

Roslagens Sparbanks Stiftelse ger ett stipendium till skolresan.

Jordens skola 10 000 kronor
Mellanstadieeleverna på Jordens skola deltar i ett projekt som kallas för Läsutmaningen som innebär att eleverna får läsa olika böcker inom skönlitteraturen som bidrar till både inspiration och motivation att läsa fler böcker!

För att ge en uppmuntran till eleverna så får de under våren 2017 göra en studieresa till Birka vikingabyn i Stockholms skärgård.

Roslagens Sparbanks Stiftelse ger ett stipendium till studieresan.

Långsjöskolan 25 000 kronor
På Långsjöskolan arbetar alla, elever och lärare, efter devisen att lära för livet. Årskurs nio på Långsjöskolan får ett stipendium från Roslagens Sparbanks Stiftelse som går till en
studieresa till Polen under våren 2017. Under resan kommer eleverna bland annat att få en guidad tur i Krakow, besöka Auschwitz-Birkenau m.m.

Länna skola 25 000 kronor
Eleverna i årskurs nio på Länna skola arbetar med ett projekt som kallas Mänskliga rättigheter. Som en del av projektet får eleverna under våren 2017 göra en studieresa till Auschwitz och Birkenau
och även till Krakow. När projektet avslutas gör eleverna en redovisning för andra elever på skolan och även för föräldrar.Roslagens Sparbanks Stiftelse ger ett stipendium för resan till Polen.

Montessoriskolan Vigelsjö 10 000 kronor

Montessoriskolan får ett stipendium från Roslagens Sparbanks Stiftelse som går till ett studiebesök på Tom Tits i Södertälje.

Eleverna kommer bland annat att få ta del av en workshop som handlar om programmering och kreativt skapande med enkla material samt besöka en utställning om människokroppen.

Rodengymnasiet – 5.000 kronor programmet för skog, mark & djur
På Rodengymnasiet finns en utbildning i naturbruk för särskolan på programmet skog, mark & djur. Eleverna får bland annat lära sig att ta hand om skog, åkrar, djur och natur.
Under vårterminen 2017 får eleverna göra en studieresa till Berlin där de kommer att få besöka jordbruksmässan ”Grüne Woche” och även göra ett studiebesök på det gamla koncentrationslägret Sachsenhausen.

Roslagens Sparbanks Stiftelse ger ett stipendium för studieresan till Berlin.

Rodengymnasiet 25 000 kronor
Elever som går åk tre på det naturvetenskapliga programmet på Rodengymnasiet får under kursen Naturvetenskaplig specialisering läsa om bland annat astronomi, kosmologi och partikelfysik. Under
våren 2017 kommer eleverna att göra en studieresa till Cern, i Genève, som är världens största elementarpartikelfysiklaboratorium. Eleverna kommer att få föreläsningar, guidade turer och även få prova på olika övningar.
Roslagens Sparbanks Stiftelse ger ett stipendium för studieresan till Genève.

Svanberga skola 25 000 kronor

Roslagens Sparbanks Stiftelse ger ett stipendium som går till en studieresa för elever som går i årskurs nio på Svanberga skola. Eleverna läser en kurs som handlar om världskrigen och studieresan till Polen
är en del av denna kurs. Efter avslutad kurs görs en redovisning för andra elever på skolan och även öräldrar kommer att bjudas in.

Under studieresan får eleverna besöka Auschwitz, Birkenau, Schindlers fabriksmuseum och de kommer även att få en guidad tur i Krakow.

Tallbackens förskola 15 000 kronor

Barnen på avdelningen Ugglan på Tallbackens förskola i Hallstavik har ca 20 inskrivna barn. Barnen är mellan 3-5 år och kommer från 9 olika länder.

Under våren 2017 kommer de att göra en utflykt till Furuvik och Roslagens Sparbanks Stiftelse ger ett stipendium till denna utflykt.

Artikel i Norrtelje Tidning

Även Norrtelje Tidning skriver om utdelningen.

Läs artikeln på tidningens webbplats: Pengaregn till skolresor

 

 

 

 

 

Stäng Skriv ut