Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Utdelning 9 maj 2017

Stiftelseutdelning 170509 - Gruppbild Representanter från alla mottagare som var där.

Roslagens Sparbanks Stiftelser delade ut 575 000 kronor till 14 olika mottagare den 9 maj  i Norrtälje

Roslagens Sparbanks Stiftelser har sedan starten år 2001 delat ut drygt 70 miljoner kronor till projekt och aktiviteter i Norrtälje kommun. Här är mottagarna på utdelningen den 9 maj:

Stiftelseutdelning 170509 - Balders Hus
Balders Hus arrangerar friidrottstävling
Balders Hus Särskola - 4 000 kronor

Den 16 maj arrangeras friidrottstävlingar för kommunens särskoleelever samt för vuxna med funktionsnedsättningar. Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag till arrangemanget.

Dagny Pada - 10 000 kronor

Dagny Pada får ett bidrag från Roslagens Sparbanks Stiftelser för underhållning på äldreboenden i Roslagen. Repertoaren består bland annat av dragspelsmusik som är kopplat till bildspel och vis/sångtexter.

Fröken Henriette på Penningby slott 20 000 kronor

2015 bildades föreningen Fröken Henriette på Penningby slott med syftet att sätta upp en musikteaterföreställning på Penningby Slott. Föreställningen, ”Fröken Henriette och pigan”, är grundad på historiska fakta om slottet från mitten av 1800-talet.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag till uppsättningen av två föreställningar under sommaren 2017.

Stiftelseutdelning 170509 - Göran LindelöwGöran Lindelöw arrangerar konsert
Göran Lindelöw - 10 000 kronor

En dag i början av juni bjuder Göran Lindelöw med vänner in till en försommarkonsert med flera olika instrument och sångframträdanden. Som besökare bjuds man på härlig jazzmusik på svenska, melodisk egenkomponerad jazz samt Olle Adolphsons lyriska sånger i jazzversion.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag till evenemanget.

Harald Hultin - 10 000 kronor

Harald har tillsammans med två studiekamrater designat en antenn som ska sitta på en satellit. Deras design av antennen har gått till final och i sommar har de blivit inbjudna till San Diego, USA,
för att delta på en konferens och visa upp sin antenn.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag till resan.

Stiftelseutdelning 170509 - Kullsta Friluftsteater
Kullsta Friluftsteater  sätter upp 2 föreställningar
Kullsta Friluftsteater - 30 000 + 30 000 kronor

  • Kullsta Friluftsteater bildades 2006 och har sedan dess satt upp många olika och uppskattade föreställningar! I sommar blir det en nyskriven fars - ”Ett par för mycket”. Föreställningen kan ses av hela familjen och under augusti månad spelas cirka 6-8 föreställningar.
    Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag till arrangemanget.
  • I augusti sätter Kullsta Friluftsteater upp en teaterföreställning för barn i åldern 6-10 år. Föreställningen, ”Herr Salladins Magiska Värld”, bjuder på både teater, musik och magi!  Det blir totalt 6 stycken föreställningar i augusti och det blir eventuellt även några skolföreställningar i samband med skolstart.
    Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag till arrangemanget.

Medborgarskolan - 40 000 kronor

Stiftelseutdelning 170509 - Medborgarskolan
Medborgarskolan arrangerar seglingar
I sommar erbjuder Medborgarskolan personer med en funktionsnedsättning att segla katamaran i Roslagens skärgård. Under seglingen får deltagarna lära sig en hel del om sjöliv och vara delaktiga i seglingen med olika uppgifter ombord under handledning av utbildad personal.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag till arrangemang av totalt 10 stycken seglingar.

Michael Blum - 15 000 kronor

Michael Blum har under flera år underhållit på äldreboenden i Roslagen. Repertoaren består av ett program med titeln: ”Från Knäppupp till Svenska ord”.Ett väldigt uppskattat program som flera äldreboenden vill få möjlighet att ta del av.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag som går till underhållning på äldreboenden.

Mötesplats Roslagen - 20 000 kronor

Sedan 2009 har Roslagens Företagsgala arrangerats i Mötesplats Roslagens regi. På galan uppmärksammas och premieras Roslagens duktiga företagare!

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag till arrangemang av Företagsgalan 2017.

Stiftelseutdelning 170509 - Norrtälje MMA
Norrtälje MMA behöver nya mittsar
Norrtälje MMA - 25 000 kronor

Norrtälje MMA grundades redan 2005 och har idag ca 100 aktiva medlemmar varav ca 30 %procent är ensamkommande ungdomar. Klubben behöver köpa in nya mittsar (kuddar man slår och sparkar på) och  Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag till detta.

Nyföretagarcentrum Roslagen - 150 000 kronor

Varje år hjälper Nyföretagarcentrum i Roslagen många entreprenörer att komma igång med sitt företagande. Det arrangeras även temakvällar där man går igenom t.ex. affärsplan, finansiering, försäkringar, bokföring/ekonomi samt hur man kan utveckla sitt företagande.´

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett fast bidrag på 75 000 kr samt ett rörligt bidrag på 75 000 kr för genomförande av fyra olika aktiviteter under 2017.

Ridklubben Norrtälje Ryttare - 100 000 kronor

Stiftelseutdelning 170509 - Ridklubben Norrtälje Ryttare
Ridklubben ska modernisera hästboxarna
Ridklubben Norrtälje Ryttare får ett bidrag av Roslagens Sparbanks Stiftelser för modernisering av hästboxar.

Sofia Zetterman - 10 000 kronor

Alla elever som går på Grisslehamns skola får vara med på två skolresor under skoltiden. På lågstadiet får eleverna åka till Vässarö och på mellanstadiet får de åka till Gotland. Det senaste året har det tillkommit cirka 10 elever som bor på Migrationsverkets anläggning på Bergby gård.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag så att de nyanlända eleverna kan följa med på skolresorna.

Stiftelseutdelning 170509 - Pythagoras industrimuseum
Pythagoras får bidrag för  skolbesök
Stiftelsen Motorfabriken Pythagoras - 60 000 kronor

Pythagoras Museum får varje år besök av många skolklasser som, på ett pedagogiskt sätt,  får lära sig om museets historia och även prova på teknik på flera olika lärorika sätt!

Skolbesöken är väldigt uppskattade av skolorna och Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag för skolbesök från Norrtälje kommuns skolor och från särskolans fritidshem.

Söderby-Karls IF - 50 000 kronor

Söderby-Karls IF:s lokal invigdes 1979 och är idag i behov av renovering. Bland annat behöver det göras ett byte av fönster, byta bänkskivor i köket samt byta elradiatorer i både hall och kök.

Roslagens Sparbanks Stiftelser ger ett bidrag som går till renoveringskostnader.

 

 

 

 

Stäng Skriv ut