Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Inspiration Väddö 25 april - Väddöåttan
Förslag på Väddöåttans linje

Väddös ”Väddöåtta” ett vinnande koncept

2017-04-25

På Inspiration Väddö i april presenterades fem olika föreningar sina förslag till projekt -  som alla hade målet att utveckla Väddöbygden. Det bästa förslaget fick 10 000 kronor som hjälp att förverkliga detta och kvällens vinnare blev Framtid Älmstas förslag till en lokal busslinje på Väddö som ska komplettera den vanliga kollektivtrafiken.

Många från Älmstatrakten samlades på Edblads i skydd från rusk och regn för att engagerat diskutera olika förslag om att göra Väddöbygden bättre. Fem olika föreningar presenterade sina bästa projektidéer och den vinnande föreningen fick få 10 000 kronor från projektet ”Inspiration Väddö” som Sparbanken initierat. Under kvällen fanns det också tid till en kortare workshop där ännu fler projektidéer för hela Väddöbygden samlades in.

Väddöåttan – en lokal busslinje med syftet att förbättra kollektivtrafiken i byarna runt Väddö

Inspiration Väddö 25 april - Framtid Älmsta
Framtid Älmsta är glada för att deras idé utsågs till kvällens vinnare

Det förslag som utsågs till kvällens bästa presenterades av Framtid Älmsta och är en lokal busslinje runt Väddöbygden - Väddöåttan.

Det finns fortfarande många frågor kvar att reda ut, till exempel tidtabell, kostnader, finansiering och om det kanske går att provköra bussturen redan till sommaren. Föreningen var därför mycket tacksamma när de fick ett litet startkapital på 10 000 kronor.

De fyra föreningarna som presenterade projektförslag under kvällen var:

Väddöbygden Ideell förening

Inspiration Väddö 25 april - Väddö Ideella förening

Väddöbygden Ideell förening tackas för sin presentation av Charlotta Dahlborn, Sparbanken

Väddöbygden Ideell förening berättade om gångbryggan utmed kanalen som nu är under uppförande. De fick också många frågor från övriga deltagare om både tekniska lösningar och praktiska detaljer.

Grisslehamns Intresseförening

Inspiration Väddö 25 april - Grisslehamns Intresseförening

Grisslehamns Intresseförening fyller år 2018

Fyller 90 år nästa år och vill då visa upp den verksamhet de bedrivit under så många år genom att arrangera en ”Jubileumsutställning”, de vill också gärna kunna dokumentera detta i någon form av bok eller trycksak.

Grisslehamns Intresseförenings hemsida

Väddö Musiksällskap

Inspiration Väddö 25 april - Väddö Musiksällskap
Väddö Musiksällskap vill arrangera en visfestival

Väddö Musiksällskap presenterade förslaget att skapa en riktig visfestival nästa år 2018 – ” Väddö Visfestival”, med tanken att ha råd med ett riktigt ”dragplåster” till artist.

Björkö-Arholma hembygdsförening

Inspiration Väddö 25 april - Björkö Arholma
I Björkö-Arholma hembygdsgård vill de bland annat ha ett gym

Björkö-Arholma hembygdsförening höll en livlig och rolig presentation med mycket rekvisita om den lokala hembygdsgården som en mötesplats och vad de vill använda den till. Bland annat vill de bygga ett gym (som illustrerades med en hantel), en lekplats (hink och spade) samt arrangera viskvällar (ett munspel).

Juryn som utsåg det vinnande förslaget bestod av arbetsgruppen bakom Inspiration Väddö, som består av representanter från Roslagens Sparbank, Sparbankens stiftelser samt lokala representanter.

Nästa Inspiration Väddö är planerat till i höst.

Stäng Skriv ut