Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Idrott utan gränser - Länna skola

Rörelseglädje på schemat

Länna skolas gymnastiksal sjuder av aktivitet när vi kliver in denna torsdagsförmiddag. Idag är det tennis som står på schemat för klass 5 från Länna skola och klass 5/6 från Riala skola som samsas i samma sal. Idrott utan gränser står för dagens aktivitet och med på planen finns både en tränare från Norrtälje Tennisklubb och Christoffer Johansson som är verksamhetschef för Idrott utan gränser i Roslagen.

Idrott utan gränser - Länna skola
I salen finns även Ulrika Nordin och Patrik Skott, som båda är lärare i idrott och hälsa på Länna skola. De vittnar om vilken enorm fördel det är att ha idrott utan gränser att tillgå i undervisningen. De har tidigare under terminen haft besök av ledare inom både CrossFit och friidrott innan denna veckas fokus på tennis.

- För oss är det som en guldsäck. Både för barnen och för oss som lärare är det toppen. Vi får in nya idrotter och med nya ledare inom sina idrotter som inspirerar och väcker nyfikenhet hos både barnen och oss, berättar Ulrika och lyser av entusiasm.

Undervisningen följer kursplanen och idrott- och hälsolärarna finns med i bakgrunden och får både egen inspiration men även möjlighet att ta ett steg tillbaka och observera barnen i undervisningen på ett annat sätt än vanligt, vilket ger nya perspektiv.

Idrott utan gränser - Länna skola
- Att få träffa olika ledare ger barnen nya förebilder att se upp till. Ledarna kommer med ny energi och kan ge grundläggande kunskaper inom sin egen idrott, berättar Patrik.

Att energin är på topp går inte att ta miste på i gympasalen. Det är rörelseglädje av stora mått. De barn vi pratar med berättar att de tycker att det är väldigt roligt att få prova på tennis. För några är det första gången och andra har redan fått ett smakprov på sommarens Sports Camp de deltagit i.

I slutet av lektionen kommer en kille fram till Ulrika och beskriver att nu är ”hela benen spagetti”. Det märks att det är rörelseglädje som har stått på schemat denna tennisdag.

Film på Facebook

På vår Facebook-sida kan du se ett videoklipp med lärarna i idrott och hälsa på Länna skola när de berättar vad Idrott utan gränser betyder för undervisningen

Stäng Skriv ut